De brandweer lui klommen over de omheining en vonden enkel een verlaten nest hoornaars. Van een poema was geen spoor te bekennen.© ypw

Bizarre oproep bij brandweer: jongeman durft huis niet meer uit omdat er “groot zwart beest dat lijkt op een poema” in tuin zit

Waasmunster -

Een jongeman die zaterdagnamiddag alleen thuis was meende in een boom in de tuin van zijn ouderlijke woning een groot zwart beest te zien dat leek op een poema. De brandweer kwam ter plaatse, maar vond enkel een verlaten nest hoornaars.

Ivan Elegeert

De oproep kwam rond 17.15 uur binnen op de kazerne. De bewoner van de woning aan de Kleemstraat in Waasmunster had in de schemering in een boom in de tuin een groot, zwart dier met een lange dikke staart zien zitten wat heel erg op een poema zou lijken. De jongeman, die alleen thuis was, verwittigde in eerste instantie zijn moeder die aan de kust verbleef en belde nadien naar de hulpdiensten. Zelf durfde hij het huis niet meer uit. (lees verder onder de foto)

Ook de politie kwam met meerdere ploegen ter plaatse.© ypw

De brandweer stuurde een ploeg ter plaatse en ook de lokale politie van de zone Hamme-Waasmunster zakte met drie ploegen af naar de Kleemstraat. Ook de moeder van de jongeman keerde ijlings van de zee terug naar het Waasland. Op het eerste gezicht kon men niks aantreffen.

Enkele brandweermannen klommen over de afsluiting van het braakliggende stuk grond en gingen op zoek. Al snel bleek er op de aangewezen plaats geen poema maar wel een (verlaten) nest van hoornaars te zijn. De bewoners van de buurt op de Heide in Waasmunster kunnen dus op beide oren slapen: er zitten géén grote wilde dieren in hun tuinen, hooguit hoornaars.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer