“Zeer zacht, periodes met regen en heel wat wind”

Vanavond is het vaak nat en waait er een vrij krachtige wind met rukwinden tussen 55 en 65 km/u. Na middernacht zal de wind een beetje afzwakken. Het wordt een zeer zachte nacht met minima boven 10°C.

Ruben Weytjens

Ook dit jaar kunnen we in Limburg en verre omstreken dus enkel dromen van een White Christmas. Met reeds vanaf de ochtend boterzachte temperaturen rond 12 a 13 graden zullen het vanzelfsprekend regendruppels zijn die uit de lucht komen vallen. In de plaats van een verlichtend sneeuwtapijt zal het de donkerbruine modderlaag zijn die nog wat verder wordt aangedikt. Voor sfeer en gezelligheid gaan we dus weer zelf moeten zorgen.

Volgens de laatste weerkaarten zal er zowel voor- als namiddag vaak regen vallen in Limburg. Met een beetje meeval kan het regionaal eens enkele uren droog blijven.

Eerst is het vrij rustig maar tegen zonsondergang kunnen de rukwinden oplopen naar 50 a 60 km/u.

In de loop van de avond neemt de wind nog wat verder in kracht toe. Tegen middernacht zijn er tijdelijk windstoten tot 75 km/u mogelijk. Na middernacht passeert er een buienlijn. Daarachter zit er iets koelere lucht.

Bekijk hier het weer voor de komende dagen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer