Scheidsrechter Nathan Verboomen besliste de rebound van Sor na de gemiste penalty van Heynen eerst goed te keuren, daarna aan te geven dat de penalty diende hernomen te worden en finaal - op aangeven van de VAR (zie foto) - een vrijschop aan Anderlecht te geven. De verkeerde beslissing.
Volledig scherm
PREMIUM
Scheidsrechter Nathan Verboomen besliste de rebound van Sor na de gemiste penalty van Heynen eerst goed te keuren, daarna aan te geven dat de penalty diende hernomen te worden en finaal - op aangeven van de VAR (zie foto) - een vrijschop aan Anderlecht te geven. De verkeerde beslissing. © ELEVEN / Photo News / Gregory Van Gansen / Photo News

“Het minste wat je van de VAR mag verwachten, is toch dat hij de eigen regels kent?”

“Blunders van dit kaliber zijn desastreus voor het product ‘Belgisch voetbal’.” Onze chef voetbal Niels Poissonnier is streng voor de VAR na zijn foute beslissing om dé penalty in Anderlecht-Genk niet te laten hernemen. Hij komt daarnaast ook met een suggestie om een flinke stap in de goeie richting te zetten. “Want door ook deze VAR op non-actief te zetten, los je het échte probleem niet op.”

31 reacties

  • Rudi Moonen

    4 maanden geleden
    Als ik lees wat een hoofdscheidsrechter verdient per wedstrijd dan mag je toch verwachten dat hij de reglementen kent!
  • Henri Bosmans

    5 maanden geleden
    In plaats van loon opslag moeten zij de scheidsrechters verplicht een cursus laten volgen over de voetbalreglementen gevolgd door een examen waarvoor ze moeten slagen. En de uitslagen van dat examen moeten publiek bekend gemaakt worden.
  • Maurice Berden

    5 maanden geleden
    Die van Genk eisen toepassing van het "juiste" regelement. Die van Anderlecht hebben gewonnen en willen het blauw blauw laten. Echter als men de geloofwaardigheid van het voetbal wil behouden past men het reglement toe. Dat Anderlecht hierdoor als winnaar van de match "benadeelde"is, zoals sommigen beweren is helemaal van de pot gerukt. Hadden ze wel gewonnen als het reglement correct was toegepast? Ze zijn in dit geval wel "bevoordeeld" door het niet correct toepassen ervan.
  • Dorine samaille

    5 maanden geleden
    Spijtig genoeg is onze de Bleeckere met zijn team niet meer actief. kleine foutjes kunnen altijd, je kan niet alles zien, maar waren zéér correct!
  • PHILIPPUS DE GEEST

    5 maanden geleden
    Waarom zijn er geen Belgisch schieidrechters in in Europa ?