Laura Lynch (midden) overleed bij een auto-ongeluk.© ZUMA Press

Laura Lynch, bassiste en zangeres (Dixie) Chicks, overleden bij auto-ongeval

Laura Lynch, een van de oprichters van de Amerikaanse countryband Dixie Chicks is omgekomen bij een auto-ongeval op een snelweg in Texas. De band bevestigt het nieuws op sociale media.

SGG

“We zijn geschokt en bedroefd over het overlijden van Laura Lynch”, schreef de band, die zichzelf in 2020 omdoopte tot “The Chicks”, op sociale media. “Laura was een helder licht ... haar aanstekelijke energie en humor gaven een vonk aan de begindagen van onze band.”

Lynch, die de populaire groep in 1989 mede oprichtte in Dallas samen met muzikanten Robin Lynn Macy en zussen Martie en Emily Erwin, kwam vrijdag om het leven bij een frontale botsing op een snelweg buiten El Paso, zei het Texas Department of Public Safety in een verklaring.

Lynch (65) zat achter het stuur van haar voertuig op het moment van het ongeval. Een andere auto die in de tegenovergestelde richting reed, probeerde een voertuig in te halen op een in twee richtingen gescheiden deel van de snelweg. De auto botste tegen de Ford-truck van Lynch en ze werd ter plekke doodverklaard. De bestuurder van het andere voertuig werd naar een plaatselijk ziekenhuis vervoerd met niet-levensbedreigende verwondingen, aldus de autoriteiten.

The Chicks prezen Lynch’ “aanstekelijke energie en humor” en zeiden in een verklaring dat ze “onmisbaar” was voor het vroege succes van de band.

Lynch was de bassiste van de Dixie Chicks en op een gegeven moment ook de hoofdzangeres. Ze verliet de groep in 1995. De groep werd oorspronkelijk opgericht als bluegrassband en in 1998 brachten de Dixie Chicks hun debuut Wide Open Spaces uit, waarmee ze “meer cd’s verkochten dan alle andere bands”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer