Dronken bestuurder vlucht weg van politie en rijdt tegen paal in Antwerpen, passagier in levensgevaar

In Antwerpen is een achtervolging van een auto geëindigd met een zware crash. Een passagier, een vrouw van 37, werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis. De 35-jarige bestuurder was op de vlucht voor een politiecontrole en bleek achteraf ook onder invloed van alcohol en drugs.

Toen een 35-jarige bestuurder vanmorgen een politiecontrole in de omgeving van de Belgiëlei wilde omzeilen, zette de politie de achtervolging in. Hij reed aan hoge snelheid richting Mechelsesteenweg en beging verschillende zware verkeersovertredingen. "Ter hoogte van het Koning Albertpark ging de wagen over het verhoogd perron rijden en botste hij tegen een verkeerslicht", zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

"De auto kwam tot stilstand en het interventieteam blokkeerde de uitweg met hun dienstvoertuig. Na wat vooruit en achteruit manoeuvreren koos de man om rechtdoor tegen het politievoertuig te rijden om weg te geraken. Wat verderop begon de auto te slippen op de natte en losse ondergrond waarna de bestuurder de controle over het stuur verloor en tegen een lantaarnpaal botste."

Nadat de bestuurder gearresteerd werd, legde hij een positieve alcohol- en drugstest af. "Zijn passagier droeg op het moment van de klap wellicht haar gordel niet, ze liep zeer zware verwondingen op. De medische diensten namen de zorgen voor de bewusteloze vrouw over waarna zij haar in levensgevaar overbrachten naar het ziekenhuis."

De wagen was niet meer rijwaardig, ook het politievoertuig liep schade op. Door het ongeval was er geruime tijd geen tramverkeer mogelijk.

Meest gelezen