Bestuurder onder invloed vlucht met hoge snelheid voor politiecontrole en crasht tegen paal: passagierster (37) in levensgevaar

© sare

Antwerpen -

Een automobilist die een politiecontrole wilde ontkomen heeft zondagochtend een zware crash veroorzaakt. Zijn passagier, een 37-jarige vrouw, is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De man legde een positieve drugs- en alcoholtest af.

De 35-jarige bestuurder probeerde zich te onttrekken aan een politiecontrole in de buurt van de Belgiëlei in Antwerpen. “Een team van noodhulp startte meteen de achtervolging”, zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van de politiezone Antwerpen.

De vluchtende bestuurder reed met zijn Audi Q8 met hoge snelheid weg in de richting van de Mechelsesteenweg. “Hij beging verschillende zware verkeersovertredingen. Ter hoogte van het Koning Albertpark reed hij over een verhoogd tramperron en botste tegen een paal van een verkeerslicht”, legt Bruyns uit. De auto kwam daarbij tot stilstand en werd geblokkeerd door de politiewagen. “Na wat manoeuvreren is hij rechtdoor tegen het politievoertuig gereden om weg te geraken”, aldus Bruyns. Zijn vlucht zou niet meer lang duren, op de tramsporen ging hij aan het slippen en crashte de auto tegen een paal van de bovenleiding.

© sare

Levensgevaar

De bestuurder werd in de boeien geslagen en zou nadien een positieve alcohol- en drugstest afleggen. In de auto zat ook nog een 37-jarige vrouw. Zij droeg op het moment van de crash wellicht geen gordel en liep zware verwondingen op. “Ze was bewusteloos en is levensgevaarlijk verwond naar het ziekenhuis gebracht”, zegt Bruyns.  (sare)

© sare

© sare

© sare

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen