KRC Genk speelt duel tegen Antwerp onder voorbehoud, Daniel Munoz en Joseph Paintsil blijven geschorst

Bij KRC Genk wilde men dat Daniel Munoz en Joseph Paintsil, die door kaarten die ze zaterdag kregen tegen Anderlecht geschorst zijn tegen Antwerp, dinsdag alsnog mochten spelen tegen The Great Old. Blauw-wit wilde daar vóór maandagavond 18 uur duidelijkheid over en kreeg die een halfuurtje later. Het antwoord was negatief: het duo blijft geschorst, waardoor Racing de wedstrijd tegen de landskampioen onder voorbehoud zal spelen.

Tom Mas

RC Genk diende officieel klacht in bij het Referee Department na de met 2-1 verloren topper op het veld van Anderlecht. Blauw-wit wil de wedstrijd laten herspelen. Als daarover tegen dinsdag geen beslissing is genomen, wilde Racing dat de wedstrijd tegen Antwerp (dinsdag om 13.30 uur) zou worden uitgesteld. Volgens de Pro League was dat echter geen optie. “Er is geen reglementaire basis om die match uit te stellen”, klonk het. RC Genk hoopte op z’n minst om dan de geschorsten Daniel Munoz en Joseph Paintsil te recupereren voor de topper tegen Antwerp. Maar ook op dat verzoek kreeg Genk een negatief antwoord. Het antwoord was negatief: het duo blijft geschorst, waardoor Racing de wedstrijd tegen de landskampioen onder voorbehoud zal spelen.

Genk mist zo tegen de landskampioen zowel Daniel Munoz als Joseph Paintsil. Die eerste slikte zaterdag in het Lotto Park zijn vijfde gele kaart van het seizoen, Paintsil kreeg dan weer rood wegens protest na het winnende doelpunt van paars-wit. Volgens het reglement blijven die kaarten sowieso geldig, of het duel nu herspeeld wordt of niet maakt daarvoor niet uit.

Lees hier het statement dat RC Genk zondagmiddag de wereld instuurde:

“Tijdens de wedstrijd op zaterdagavond tegen Sporting Anderlecht nam het referee team een verkeerde beslissing na een strafschopfase. Yira Sor trapte in de herneming een gestopte strafschop van Bryan Heynen binnen. Die strafschop had, volgens het reglement, hernomen moeten worden. RC Genk dient hiervoor klacht in bij het Referee Department. Een correcte toepassing van het reglement en het herspelen van de wedstrijd is in deze de enige juiste beslissing.”

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL