Links: ref Nathan Verboomen besliste de rebound van Sor na de gemiste penalty van Heynen eerst goed te keuren, daarna aan te geven dat de penalty diende hernomen te worden en finaal - op aangeven van de VAR - een vrijschop aan Anderlecht te geven. De verkeerde beslissing.
Rechts: Marc Degryse.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: ref Nathan Verboomen besliste de rebound van Sor na de gemiste penalty van Heynen eerst goed te keuren, daarna aan te geven dat de penalty diende hernomen te worden en finaal - op aangeven van de VAR - een vrijschop aan Anderlecht te geven. De verkeerde beslissing. Rechts: Marc Degryse. © BELGA

Marc Degryse bikkelhard voor de arbitrage: “Ze zijn aan het doorslaan”

“De VAR heeft de scheidsrechter weer in de shit gestoken.” Onze analist Marc Degryse is bikkelhard voor de arbitrage na de veelbesproken penaltyfase in Anderlecht-Genk. De frustraties bij Racing Genk zijn terecht, vindt hij. “Als je Verschaeren dáár niet ziet, dan houdt het op. Dat valt niet uit te leggen.”

45 reacties

  • arlette meulemans

    4 maanden geleden
    Goe bezig Marc, nog een beetje olie op het vuur, wacht eerst het onderzoek af voor je dingen zegt waar je later spijt van krijgt en vooral al de feiten bekijken. Genk gaat hier zeker ook niet vrijuit.
  • Eddy Nerinckx

    4 maanden geleden
    Beetje respect hé Marc ,voor de scheidsrechters,zij weten ook dat het niet klopt.Daarvoor hoef je hen niet met alle zonden van de wereld opzadelen.Zonder hen geen voetbal. Accepteer het gewoon. Remember Standard RSCA ,afgekeurde goal 0-3 en geen penalty gefloten,daar is ook het reglement niet toegepast.Wat doet RSCA ?Slikken.Punt. Rekening klopt op het einde en zal altijd zo zijn.
  • Sven Celeyn

    4 maanden geleden
    Wedstrijd moeten ze herspelen staat in het reglement! Moet anderlecht het reglement niet meer volgen? Zijn we terug in die tijden beland?
  • Maurice Berden

    4 maanden geleden
    Als neutrale supporter van het voetbal vind ik de analyse van De Gryse terecht en correct. Ik lees hier vele commentaren die Blauwwit of Paarswit gekleurd zijn maar geen van beiden objectief. Scheidsrechters mogen foute beslissingen nemen net als spelers maar als deze 200% tegen het bestaande reglement ingaan moet er opgetreden worden. Als reglementen niet meer van tel zijn stopt het hele verhaal.
  • Luc Mortier

    4 maanden geleden
    Gewoon de de Var afschaffen en de scheids zijn werk laten doen. En ja het zal dan niet altijd juist zijn maar dat geld dan voor beide ploegen.