Links: Vladimir Poetin, rechts: Roger Housen.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Vladimir Poetin, rechts: Roger Housen. © Getty Images / ID/ Hatim Kaghat

Na geruchten over staakt-het-vuren: wil Poetin echt vrede in Oekraïne? “Hij trekt volop aan onze touwtjes”

Al sinds september zou Russisch president Vladimir Poetin openstaan voor een staakt-het-vuren in Oekraïne. Dat schrijft ‘The New York Times’. Zou dat het einde van de oorlog kunnen betekenen? Of is het een strategisch spel van Poetin? Oud-kolonel Roger Housen maakt een inschatting. “Hij bespeelt het Westen.”

29 reacties

  • Phil Smedts

    4 maanden geleden
    Hiermee even een pauze inlassen, zodat zijn wapenindustrie terug genoeg wapens en voorraden kan produceren om daarna aangesterkt verder te gaan zal Poetin eerder bedoelen.
  • Garrit Hinderyckx

    4 maanden geleden
    kijk naar zijn daden en luister niet naar zijn woorden. de enige manier om dit te stoppen is zich terugtrekken uit gestolen gebieden. is en blijft een onbetrouwbare persoon. een 2de kandidate voor het presidentschap (die vrede wil) is aan de kant geduwd. is dat normaal?? Navalny, naar Siberië, ook normaal ??? Europa stop met naar deze moordenaar te luisteren, maar bal een vuist, en zeg "stop Poetin"
  • Ludwig Van der Auwera

    4 maanden geleden
    Niet Biden maar wel Poetin en zijn Chinese collega zijn de sterke mannen van de wereld.
  • Johan Planckaert

    4 maanden geleden
    blijven miljarden en wapens in die bodemloze oorlogsput steken is in elk geval geen oplossing. Er is tenminste 1 partij die al wil onderhandelen, want dat is uiteindelijk de enige oplossing.
  • Bruno Vermeire

    4 maanden geleden
    Maar wie geloofd die Poetin nu nog ? Potentaten kun je toch nooit geloven (zelfs dictators niet)