De schade aan de voorgevel van het aangereden pand in de Mie Merkenstraat in Eisden-Tuinwijk is behoorlijk groot.© Mark DREESEN

Auto knalt tegen gevel in Eisden en rijdt door: “Erg veel schade aan de woning”

MAASMECHELEN -

Zaterdagochtend is een auto tegen een rijhuis gereden in de Mie Merkenstraat in Eisden-Tuinwijk. De automobilist veroorzaakte behoorlijke schade maar reed verder. De brokstukken van de auto lagen op de weg.

Mark Dreesen

Zaterdag rond 02.30 uur hoorden bewoners van de Mie Merkenstraat in Eisden-Tuinwijk een harde doffe slag. “Dat het om een aanrijding ging, was overduidelijk”, aldus een bewoonster van de Mie Merkenstraat. “We zijn buiten een kijkje gaan nemen, maar zagen op dat ogenblik in de duisternis niets. Om die reden veronderstelden we dat de aanrijding zich voorgedaan had in een nabijgelegen straat. Dat een automobilist met zijn wagen tegen de gevel van een woning was gereden in onze straat hebben we pas zaterdag overdag gemerkt. De brokstukken van de wagen lagen zelfs nog op de openbare weg.”

Schade

Op het ogenblik van de aanrijding waren de bejaarde bewoners thuis. “Er is wel erg veel schade aan de woning”, reageert zoon Patrick Krmasek. “De wagen is blijkbaar frontaal in de voorgevel gereden en heeft schade toegebracht onder het grote raam, vlak naast de voordeur. Heel veel bakstenen zijn stuk en zelfs uit de muur gevallen. Ze liggen weggeslingerd op het voetpad. Ook het venstertablet is door de aanrijding in meerdere stukken gebroken. De voorgevel van de woning heeft daarbij ook nog barsten opgelopen. Die zijn zichtbaar over de lengte van het pand. Binnen is de schade ook zichtbaar. Hoe we de schade gaan herstellen, weten we nu nog niet. Dat men na zo een behoorlijke aanrijding nog verder gaat rijden, begrijp ik ook niet. De politie van de zone Lanaken-Maasmechelen heeft het ongeval vastgesteld. Van de brokstukken van de wagen is de lamp het belangrijkste. Het gaat om de lamp van een Mercedes, een ouder model.” Voorlopig is van de dader nog geen spoor.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer