Ashok Sarda verwelkomt zijn klanten op Kerstdag en Nieuwjaarsdag vanaf 8 uur ’s ochtends in zijn Delhaize in Nieuwerkerken© LEN

Ashok doet zijn Delhaizewinkel op Kerstdag en Nieuwjaarsdag om 8 uur ‘s ochtends open

Veel warenhuizen draaien overuren met de feestdagen. Maar de Proxy Delhaize in Nieuwerkerken gaat nog een stapje verder. De winkel is zowel op Kerstdag als Nieuwjaarsdag al open om 8 uur ’s ochtends voor wie nog snel wat wil bijkopen voor de feesttafel.

Luc Engelbos

“Vorig jaar hebben we op die feestdagen de winkel ook al open gedaan, en het werd een enorm succes. Veel mensen maakten van de gelegenheid gebruik om nog snel wat bij te kopen, bijvoorbeeld ingrediënten die ze waren vergeten” zo vertelt uitbater Ashok Sarda. Hij doet dus zowel op Kerstdag als Nieuwjaarsdag zijn zaak al open om 8 uur ’s ochtends. “Op Kerstdag zijn we open tot 15 uur, want vorig jaar viel het daarna helemaal stil. Op Nieuwjaarsdag blijven we open tot 17 uur. Ik kan dit alleen doen omdat mijn personeel dit ook ziet zitten. Zij hebben de keuze om thuis te feesten of te komen werken, ik dwing hen niet. Maar ze doen dit graag voor de klanten. Dat werken op een feestdag ook extra wordt betaald, is voor hen ook mooi meegenomen.” Heeft Ashok zelf dan wel de kans om de feestdagen te vieren? “Ik denk dat mijn vrouw en ik om middernacht een glaasje champagne zullen drinken om te klinken op het nieuwe jaar. Maar daarna gaan we meteen slapen. Wij wonen in Geel, dus dat is best nog een eindje rijden. De wekker gaat hier op 1 januari al af om 5u30. Maar ik heb het er graag voor over. De positieve reacties van onze klanten op zo’n bijzondere dagen doen altijd heel veel deugd!”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer