Topcardioloog Pedro Brugada.
Volledig scherm
PREMIUM
Topcardioloog Pedro Brugada. © ThinkStock / Photonews

10.000 Belgen sterven per jaar aan acuut hartfalen, zegt topcardioloog. Wie loopt het meeste risico? En hoe bescherm je jezelf?

“Stel een doktersbezoek niet uit als je je ziek voelt.” Topcardioloog Pedro Brugada kan het niet genoeg benadrukken, naar aanleiding van het overlijden van onze collega Ann De Lange (58) die, terwijl ze thuis achter haar laptop zat te werken, plots stierf door acuut hartfalen. Maar wat is zo’n hartfalen precies? En hoe kan je het verhinderen?

23 reacties

  • Marc MOUSTIE

    4 maanden geleden
    Als je al deze reacties leest en ook in het dagelijks leven met mensen praat dan is een ding wel duidelijk: goeie geneeskundige zorgennmaar je moet er meestal veelbgeduld voor hebben.Waarom danbdie numerus clausus voor o.a. geneeskundestudenten?
  • Koen Verbeeck

    4 maanden geleden
    Je voelt je niet goed, gaat naar de dokter, die verwijst je door om je hart te laten nakijken, je kan ten vroegste binnen 3 maand langskomen…
  • Benny Van Leuven

    4 maanden geleden
    Ik moet al meer dan 2 maanden wachten voor ik een rugspecialist kan zien,dus waar halen 'ze' het vandaan dat je hier op élk moment hulp kan krijgen?
  • Bart De Veylder

    4 maanden geleden
    Top maar mijn huisarts duurt een week voor dat ik een afspraak heb. Net zoals alle andere huisartsen in de buurt
  • AUGUSTIN GHIJSELS

    4 maanden geleden
    Dr. Brugada heeft mijn leven gered in maart 2018: ik kwam voor gewone controle, maar hij stelde zware hartgeleidingsstoornissen vast en had 10 dagen nadien pacemaker, die zeer goed werkt.Dan is 200 euro peanuts.En hij trekt voor mij minstens altijd half uur uit.Viva la vida y Doctor Pedro Brugada.