Corry en Werner met kleindochters Hanne (11) en Ella (9) / de boom van Ida (7), Marit (5) en Signe (3).
Volledig scherm
PREMIUM
Corry en Werner met kleindochters Hanne (11) en Ella (9) / de boom van Ida (7), Marit (5) en Signe (3). © ID/ David Legrève / ID/ Kristof Ghyselinck

Deze Vlaamse gezinnen hebben een ‘kerstkneusje' in huis: “Onze buurman plast er elk jaar tegen”

Niet elke kerstboom valt op te tooien met gouden ballen, rode slingers of flikkerlampjes in regenboogkleuren. Evenmin met een piek op de top of grote cadeaus onder zijn takken. Toch vinden soms ook die ‘kerstkneusjes’ een plek bij iemand thuis. De boom is kaal, dor, asymmetrisch of piepklein, maar in al zijn lelijkheid eigenlijk best mooi, zo vinden deze Vlamingen. “Onze boom is vooral niet zoals in de boekskes.”

6 reacties

  • Werner Vols

    4 maanden geleden
    Ik heb jaren een echte kerstboom gekocht tot de prijzen de pannen uitschoten voor een deftige boom van 60-70-80€ toen ik wat jaren geleden Eco cheques op mijn werk kreeg heb ik die er mee kunnen betalen, geen echte ;-) zo'n 10 jaar geleden maar eens zoveel plezier elk jaar wel eens een ander balletje of kerstster en heb een hoop weggegeven aan mensen die het moeilijker hadden met kerstversiering. Dan weet je dat je iemand ook wat geeft ;-) en de Echte bomen blijven staan. een gezond 2024 !!
  • Brigitte Wolfs

    4 maanden geleden
    Toch mooi zou hem liever buiten versieren.
  • Wim Brion

    4 maanden geleden
    Men zou eigenlijk verplicht moeten zijn om ieder jaar de boom weer in de grond te steken. Geen luchtvervuiling door ophaling en verbranding. In iedere gemeente is er toch ergens een lege plek die men daarvoor kan gebruiken?
  • Geert Fredrix

    4 maanden geleden
    Respect voor deze mensen. Als de boom het elk jaar overleeft tenminste. Nog beter zou zijn. Laat hem buiten staan op een mooi plekje en versier hem daar.
  • Marc Huyghe

    4 maanden geleden
    Mooi in zijn eenvoud.