Direct naar artikelinhoud
NieuwsAntwerpen

Bekend restaurant in Antwerpen De Nachtegaal brandt uit op kerstnacht: twee verdachten opgepakt, mogelijk link met drugsgeweld

Bekend restaurant in Antwerpen De Nachtegaal brandt uit op kerstnacht: twee verdachten opgepakt, mogelijk link met drugsgeweld
Beeld Marc De Roeck

Na de knal van afgelopen nacht in het Wilrijkse restaurant De Nachtegaal zijn twee verdachten opgepakt. Er werd ondertussen ook een onderzoeksrechter gevorderd. Dat bevestigt de Antwerpse politie maandagochtend.

, en

Het gaat om restaurant De Nachtegaal aan de Middelheimlaan in Antwerpen. Het restaurant wordt uitgebaat door basketlegende Willy Steveniers en zijn familie. Zijn zoon Nathan is één van de hoofdverdachten in het drugsdossier Costa, samen met oud-rijkswachter Willy Van Mechelen.

Kort voor de feiten controleerde de Antwerpse politie een verdacht Nederlands voertuig. Na het incident in het restaurant werd meteen aan de Nederlandse politie gevraagd om de twee verdachten op te sporen. Dat gebeurde uiteindelijk vrij snel. Of de twee effectief betrokken zijn bij de ontploffing, is nog niet duidelijk.

Voor de eerste verdachte, een meerderjarige, is ondertussen door de onderzoeksrechter een uitleveringsverdrag uitgevaardigd. De andere verdachte is een minderjarige. “Hij wordt in Nederland doorverwezen naar de jeugdrechter”, weet Lieselotte Claessens van het Antwerpse parket. “Onze diensten zullen zijn zaak wel mee opvolgen.”

De knal zelf deed zich voor rond drie uur in de nacht van zondag op maandag. “We gaan uit van kwaad opzet en sluiten een link met drugsgeweld niet uit”, aldus politiewoordvoerder Wouter Bruyns. Door het vuur brandde de volledige benedenverdieping van het restaurant uit. Het gerechtelijk lab en ontmijningsdienst DOVO kwamen ter plaatse voor een onderzoek.

Door de brand woedde de volledige benedenverdieping van het restaurant uit.

Lees ook

‘Ik zei ooit in de pers: ‘Als je een lijntje coke koopt, financier je een criminele organisatie.’ De reacties die zo’n uitspraak teweegbrengt’