Containers in de Waaslandhaven (archieffoto)
Foto: archief

Zes personen na zes dagen uit container in Waaslandhaven gehaald: zouden betrokken zijn bij drugstransport via de haven

In de Waaslandhaven zijn afgelopen nacht zes mensen uit een container gehaald. Ze bleken al bijna een week vast te zitten. De zes zouden betrokken zijn bij drugstransport via de haven.

De nacht van 24 op 25 december zijn er in de Waaslandhaven zes mensen uit een container gehaald. Ze zouden daar al bijna een week in hebben vastgezeten. Medisch onderzoek wees uit dat ze allemaal nog in goede gezondheid verkeerden.

Wat de zes precies deden in de container is nog niet duidelijk. Al wijst alles er wel op dat ze betrokken zouden zijn bij een drugstransport via de haven. Drugssmokkelaars laten zich wel vaker opsluiten in een "Trojaanse" container om zo stiekem de haven binnen te geraken. In juni van dit jaar werden ook al 12 Nederlandse "uithalers" opgepakt.

Trojaanse container?

Containers die "leeg" de haven worden binnengereden. In werkelijkheid zijn het primitieve hotelkamers, waar een matras ligt en - soms - een chemisch toilet aanwezig is. Druguithalers kruipen aan boord en worden zo ongemerkt de terminal opgereden. Daar blijven ze 1, 2, 3 nachten aan boord tot hun doelcontainer met drugs er is. Dan komen ze eruit."

BEKIJK - "Terzake" kon onlangs mee op patrouille in de haven en maakte kennis met het concept van Trojaanse containers:

Videospeler inladen...

Meest gelezen