Russische oppositieleider Navalny gevonden in strafkolonie: “Het gaat goed met hem”.

Russische oppositieleider Navalny gevonden in strafkolonie: “Het gaat goed met hem”

“We hebben Aleksey Navalny gevonden”, meldt zijn woordvoerster maandag op X. “Zijn advocaat heeft hem vandaag bezocht. Het gaat goed met hem.”

mec rtr

De 47-jarige Aleksej Navalny zit al drie jaar vast, maar er lopen nog andere rechtszaken tegen hem. Sinds begin december heeft hij meerdere zittingen gemist en was hij vermist. Over het lot van Navalny werd druk gespeculeerd. Nu is duidelijk waar hij zich bevindt: in strafkolonie IK-3 in de Russische autonome regio van Yamal-Nenets, op zo’n 1.900 kilometer ten noordoosten van Moskou. Dat meldt Kira Jarmisj, de woordvoerster van Navalny, op X.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Russische oppositieleider zat een reeks straffen uit in de strafkolonie IK-6, in de regio Vladimir ten oosten van Moskou. Maar op 8 december bleek Navalny niet langer geregistreerd in dat strafkamp. Zijn advocaten kregen hem ook niet meer te zien. De kampdirectie zei dat er elektriciteitsproblemen waren en de oppositieleider daarom niet meer per videoverbinding kon deelnemen aan zittingen van de rechtbank.

De bezorgdheid over Navalny was groot omdat hij er slecht aan toe was vlak voordat hij voor het laatst werd gezien door zijn entourage. Maar vandaag kon zijn advocaat hem dus bezoeken. Daarbij bleek dat het goed gaat met Navalny.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer