Geen stunt van Brussels tegen Oostende in de ING Arena.© Kms

Basketbal BNXT League Circus Brussels - Filou Oostende 64-76

Circus Brussels moet zich in laatste kwart gewonnen geven in galamatch tegen Filou Oostende: “Details beslisten over de wedstrijd”

Brussels -

Geen winst voor Circus Brussels in de ING Arena tegen Oostende (64-76). De vijfduizend toeschouwers zagen een leuke wedstrijd, waar Brussels in de tweede helft moest afhaken. “Details beslisten over de wedstrijd. Dinsdag moeten we tegen Spirou Charleroi reageren”, zegt Thomas Hanquiez.

Patrick Ceulemans

De ING Arena kolkte vrijdagavond. Vijfduizend toeschouwers – waaronder opvallend veel jonge basketbalfans in een shirt van Brusselse NBA-ster Toumani Camara (Portland Trail Blazers) –moedigden Circus Brussels aan. Dat Brussels klaar is om een topclub in de BNXT League te zijn, is wel duidelijk. Sinds de terugkeer van Serge Crevecoeur beweegt er veel bij de club uit de hoofdstad. Ook de resultaten zijn na enkele mindere jaren weer in stijgende lijn.

Op de ‘Eloya Christmas Game’, de galamatch tegen Filou Oostende, had Circus Brussels na een sterke eerste helft een kleine bonus op zak. “De eerste twee kwarts waren we defensief ijzersterk”, zegt Thomas Hanquiez. “Aanvallend konden we enkele mooie plays afronden, zodat we met een verdiende bonus (35-32, red.) naar de kleedkamers trokken.”

Brussels kon in het derde kwart (55-58) standhouden, maar ging in het slotschuifje onderuit. “We kwamen offensief niet meer los en scoorden slechts 9 punten”, gaat Hanquiez verder. “Uiteraard de verdienste van Oostende, dat defensief alles goed afsloot. Jammer… We hadden de mogelijkheden. Details bepalen deze wedstrijd.”

© Kms

Elite Gold

Thomas Hanquiez, de Franse power forward van Brussels, moet dinsdag al opnieuw aan het werk. Spirou Charleroi komt op bezoek in Neder-Over-Heembeek. “We moeten snel de knop omdraaien. Charleroi schakelde ons enkele weken geleden nipt uit in de Beker van België. We weten dus dat het weer geen eenvoudige opgave zal worden. We willen 2023 met een positieve noot afsluiten. Winst is met het oog op Elite Gold ook aan de orde. Elite Gold is de ambitie.”

Circus Brussels staat met 7 op 13 op een gedeelde vierde stek met Kortrijk Spurs en Kangoeroes Mechelen. Spirou Charleroi staat met 6 op 13 een plaatsje lager, op een gelijk puntentotaal als Luik, dat 7 op 12 heeft maar dus nog een wedstrijd moet inhalen. Achter de top drie (Filou Oostende, Antwerp Giants en Limburg United) vechten dus nog vijf ploegen voor twee plaatsjes. Winst tegen Charleroi zou voor Brussels een mooi slot vormen van 2023 en een boost kunnen betekenen richting 2024.

Nieuwe afspraak in ING Arena

Coach Serge Crevecoeur kondigde na de wedstrijd al een nieuwe datum aan voor een tweede wedstrijd in de ING Arena (Paleis 12). “Op 13 april organiseren we ons tweede evenement van dit seizoen in de ING Arena. Wie onze tegenstander zal worden, weten we eind februari”, aldus de Brusselse coach. Als Circus Brussels in de top vijf eindigt, zal het een Nederlandse topploeg uit Elite Gold worden.

Brussels schepen van Sport Benoit Hellings: “Misschien op termijn alle thuiswedstrijden in ING Arena”

5.000 toeschouwers in ING Arena voor een basketbalwedstrijd van Circus Brussels. De vraag richting een nieuwe en moderne basketbalzaal in de hoofdstad borrelde weer op. Schepen van Sport Benoit Hellings van Brussel gaf voor de wedstrijd tegen Oostende tekst en uitleg. “Een nieuwe zaal is momenteel niet aan de orde. We zijn wel gestart met de renovatie van de sporthal in Neder-Over-Heembeek. Er is al een nieuwe tribune geplaatst en ook de komende jaren zullen we verder investeren in de infrastructuur. Ik heb begrepen dat Circus Brussels enkele keren per seizoen zal uitwijken naar de ING Arena. Als ze doorgroeien naar de top en altijd veel volk op de been brengen is het in de toekomst misschien aan de orde dat ze alle thuiswedstrijden afwerken in de ING Arena.” 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer