Paul Fierens

Pastoor uit Dessel die met wagen in kanaal reed op kerstavond reageert: "Door raam gekropen en op dak van de auto gaan staan"

De pastoor uit Dessel die tijdens kerstavond met zijn wagen in het kanaal Bocholt-Herentals in Geel is gereden, stelt het goed. Dat laat de man van bijna 90 weten aan Radio2 in Antwerpen. "Ik ben nooit bang geweest en heb niet gepanikeerd", zegt pastoor Louis Verbeeck.

Het was even schrikken voor pastoor Louis Verbeeck uit Dessel toen hij gisteravond met zijn wagen in het kanaal Bocholt-Herentals in Geel sukkelde. "Ik weet niet hoe het is kunnen gebeuren. Ik ken de weg, maar het was verschrikkelijk donker. Ik dacht dat ik op de weg aan het rijden was en wilde afslaan, maar plots kwam ik in het kanaal terecht", vertelt Verbeeck.

"Ik ben wel nooit in paniek geweest en ben rustig gebleven. Het elektrische knopje om het raam open te doen werkte nog, dus ik ben door het raam gekropen en op het dak gaan staan", gaat hij verder. "Er waren mensen die passeerden en zij zijn me komen helpen. Ze hebben me op de oever getrokken en de politie, takelwagen en ziekenwagen gebeld."

De pastoor bracht de kerstnacht door in het ziekenhuis in Geel met lichte onderkoelingsverschijnselen. Toch heeft hij nog geen dag later al de kerstmis kunnen opdragen. "Ik was bekommerd om de mis van 11 uur vandaag, maar ik heb die nog kunnen doen. Ze waren wel verrast om mij te zien natuurlijk."

Meest gelezen