haven

Antwerpse haven krijgt melding over schip met bomauto

Archiefbeeld.© WAS

In Antwerpen is een melding binnengekomen met betrekking tot een schip dat dinsdagavond in de haven verwacht wordt. Volgens de melding bevat het schip een bomauto die bij het aanmeren in Antwerpen tot ontploffing zou worden gebracht.

gli sare

“We kunnen bevestigen dat er een melding is binnengekomen”, zegt havenschepen Annick De Ridder (N-VA). Ze maakt duidelijk dat er geen enkel risico wordt genomen: “Het onderzoek is momenteel in handen van de federale politie. Hierdoor kunnen we geen verdere informatie geven. Het schip gaat momenteel voor anker op Noordzee.”

De melding heeft betrekking op de MSC Bhavya V, een schip dat vaart onder Liberiaanse vlag. Volgens de bommelder is er een bomauto aan boord die bij het aanmeren in Antwerpen tot ontploffing zou gebracht worden. De MSC Bhavya V is onderweg vanuit Hamburg naar Antwerpen en werd hier normaal dinsdagavond verwacht. Voor Hamburg was het schip aangemeerd in Bremerhaven, het Franse Le Havre, Sines in Portugal en Nemrut in Turkije.

Volgens informatie van het Nieuwsblad ligt de MSC Bhavya V momenteel voor anker voor de kust van Vlieland, in het noorden van Nederland.

Eerder incident

Vorig jaar was er rond deze periode al een gelijkaardig incident. De Antwerpse scheepvaartpolitie kreeg toen een valse bommelding over een schip afkomstig uit Senegal. In de nacht van 21 op 22 december werd toen bevolen om het schip rechtsomkeer te laten maken. Achteraf werd meer dan twee ton cocaïne aangetroffen op het schip: de bommelding bleek deel uit te maken van een dispuut tussen twee rivaliserende drugsbendes.