Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Racing Genk gaat de VAR-communicatie van de match tegen Anderlecht opvragen

Na de veelbesproken Anderlecht-Racing Genk van zaterdag heeft de Limburgse club besloten de communicatie tussen scheidsrechter en VAR op te vragen. Genk hoopt de match tegen paars-wit te herspelen na een dwaling en is ervan overtuigd dat er geen sprake is van een menselijke fout.

401 reacties

  • Philippe De Naeyer

    4 maanden geleden
    Beetje kortzichtig hoe Genk supporters denken. Ja jullie zijn benadeeld, ja jullie werd een kans tot scoren ontnomen. Maar RSCA is hier niet verantwoordelijk voor, wel de VAR. En moest de match verspeeld moeten worden, dan is het toch logisch dat die van Rsca dat niet eerlijk vinden. Zij zullen dan 2 correct gemaakte doelpunten moeten afstaan, dat weegt toch zwaarder door dan een penalty ontnomen. Besluit: de Var maakt een fout, Genk maakt van zijn oren en Rsca wordt de dupe.
  • johnny palmaers

    4 maanden geleden
    Het is al honderdmaal gezegd. En nog altijd zijn er hier die het verschil niet kennen tussen een scheidsrechterlijke fout en een scheidsrechterlijke dwaling. Alleen bij een scheidsrechterlijke dwaling heb je het recht om het herspelen te eisen omdat het reglement iets anders voorschrijft dan wat de scheidsrechter heeft toegepast. En let op: het reglement is de opperste waarheid. En als je die opperste waarheid niet kan vertalen als scheidsrechter dan hoor je bij die bende gewoonweg niet thuis.
  • Geert Boucquez

    4 maanden geleden
    Genk heeft gelijk en neen ik ben geen Genk supporter maar eerlijk is eerlijk. Scheidsrechters en VAR zijn van een te laag niveau voor deze competitie
  • Eric De Baeremaeker

    4 maanden geleden
    Het zal wel ergens gewist of verdwenen zijn . Voor het voetbal is het nochtans niet gezond dat ze bij iedere menselijke fout een wedstrijd moeten herspelen .
  • Glenn Goossens

    4 maanden geleden
    Als Anderlecht-supporter kan ik Genk wel voor een stuk begrijpen, maar wil dit dan zeggen dat we alle communicatie van de VAR in alle gespeelde en toekomstige matchen in dit seizoen dan mogen opvragen? Want in elke match gebeuren er wel foutieve beslissingen en kan je dan, aan de hand van de vrijgegeven communicatie, misschien juridisch een beslissing aanvechten om zo een match te laten herspelen als je te weinig punten hebt gehaald? Dit lijkt me de doos van Pandora openen, niet?