Generaal Razi Moussavi werd gedood bij een aanval© AFP

Generaal van Iraanse Revolutionaire Garde gedood in Syrië: aanval toegeschreven aan Israël

Bij een aanval in de buurt van Damascus in Syrië is een generaal van de Revolutionaire Garde, het militaire elitekorps van Iran, omgekomen. Dat meldt de het officiële Iraanse persagentschap Irna maandag. De aanval wordt toegeschreven aan Israël.

gli
Bron: BELGA

Generaal Razi Moussavi, een van de meest ervaren adviseurs van de Garde in Syrië, werd gedood bij een “aanval van het zionistische regime enkele uren geleden” op het Sayyida Zeinab district, ten zuiden van Damascus, meldt Irna.

De islamitische republiek is een van de belangrijkste internationale steunpilaren van Hamas, wiens aanval op 7 oktober aan zowat 1.140 Israëli’s het leven kostte.

In een verklaring zegt de Garde dat “brigadegeneraal Moussavi het logistieke hoofd van de as van het verzet” tegen Israël was in Syrië. Het agentschap Irna voegt eraan toe dat de man een “metgezel” was van generaal Qassem Soleimani, hoofd van de elite-eenheid van de Revolutionaire Garde, die begin 2020 werd gedood bij een Amerikaanse inval in Irak.

Israël geeft zelden commentaar op zijn operaties in Syrië, maar zegt te willen voorkomen dat Iran, zijn gezworen vijand, er voet aan de grond krijgt. Gevraagd maandag naar de dood van Moussavi, zei het Israëlische leger dat het “geen commentaar geeft op berichten in buitenlandse media”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer