Themabeeld© BELGA

‘Home Alone’ in het echt: luchtvaartmaatschappij zet jongen (6) op verkeerde vlucht

Er is weinig gezelliger dan ‘Home Alone’ kijken op Kerstmis. Maar wanneer het fictieve verhaal van de film realiteit dreigt te worden, is het in één klap toch wat minder gezellig. Bijna was dat het geval in de Verenigde Staten voor de zesjarige Casper, gelukkig liep alles goed af.

gli
Bron: CNN, Metro

Casper zou donderdag voor het eerst onder begeleiding van luchtvaartpersoneel vanuit Philadelphia naar zijn grootmoeder in Florida vliegen. Vliegtuigmaatschappij Spirit Airlines zette hem evenwel op een verkeerde vlucht. Casper belandde uiteindelijk in Orlando, meer dan 250 kilometer van zijn eigenlijke bestemming.

Toen zijn grootmoeder hem niet kon vinden op de luchthaven van Fort Myers in Florida, luidde ze onmiddellijk de alarmbellen, zo vertelt ze aan CNN. Ze belde haar kleinzoon en kreeg van hem te horen dat hij al geland was. Toen ze vroeg of ze zijn begeleider kon spreken, antwoordde Casper: “Die is er niet, ik ben alleen.”

Luchtvaartmaatschappij Spirit Airlines erkent een fout te hebben gemaakt, maar benadrukt in een verklaring weten dat alles is goed gekomen: “Het kind was altijd onder de zorg en supervisie van iemand van ons team. Zodra we de fout ontdekten, hebben we onmiddellijk stappen ondernomen om de familie te contacteren en hen opnieuw te herenigen.”

“We nemen de veiligheid van onze gast erg serieus en zullen nu een intern onderzoek uitvoeren om te kijken waar het verkeerd is gelopen”, gaat de verklaring verder. “Onze excuses aan de familie voor deze ervaring.” De grootmoeder wil graag precies weten hoe het is kunnen mislopen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER