Nieuw megaproject van Marc Coucke in Durbuy moet eerst volksraadpleging overleven

Marc Coucke in ‘zijn’ Durbuy.© BELGA

Een groots project van Marc Coucke in Durbuy omvat onder meer 204 appartementen en een waterzuiveringsstation op een terrein van ruim 25 voetbalvelden. De gemeenteraad voorziet een overlegmoment met de bevolking.

(CEL KBZ)

“De bouw van 204 appartementen is voorzien in meerdere fases, per appartementsblok van 20 wooneenheden, verspreid over tientallen jaren.” Zo kondigt Philippe Bontemps, burgemeester van Durbuy, in Waalse media het bouwproject aan van ARE3 Development, de vennootschap van Marc Coucke. Het betreft een bouwplan op wat in de regio rond Durbuy bekend staat als ‘de oude skipiste’, een glooiend groene omgeving aan de rand van het stadje. En het blijft niet bij appartementen alleen. Op een terrein van ruim 19 hectare wordt door ARE3 ook een zuiveringsstation voorzien, net als de uitbreiding van aangrenzend bos- en landbouwgebied. Nog in de omgeving is er Résidence Durbuy, een vakantiewoningpark dat ook door Coucke verworven is.

Het nieuwe plan uit de koker van Coucke is zeker niet een van zijn kleinste projecten in Durbuy. Ter vergelijking: het vakantiepark Sunclass met 237 bungalows gelegen aan de andere kant van Durbuy strekt zich uit over een terrein van 15 hectare. Sinds 2016 investeerde Coucke al tientallen miljoenen euro’s in het kleinste stadje van België, met de bedoeling om er voor toeristen een totaalbeleving van te maken. Ze kunnen er naar het avonturenpark, toprestaurant of golfterrein.

Te groot

De bouwaanvraag voor het grootse woonproject mag er dan al zijn, de definitieve goedkeuring nog niet. Daarvoor moeten Coucke en co. eerst een volksraadpleging overleven, het gevolg van een gemeenteraadslid dat vorige week een démarche ondernam. “Normaal worden bouwprojecten bekendgemaakt met een affiche aan het stadhuis en een bericht in de krant, en zijn er altijd mensen die ernaast kijken” zegt Roch Kersten van de partij CommUne Passion. “Maar dit is zo’n groot project dat iedereen beter op voorhand weet waar Durbuy aan toe is. Daarom dus dat infomoment in januari.” Kersten zegt niet dat er noodzakelijk veel weerstand zal zijn tegen het plan van ARE3, maar heeft wel al weet van enkelingen die nog niet staan te juichen. Zo zouden enkele verhuurders van vakantiewoningen en een immomakelaar met vragen zitten. Die ze straks dus kunnen stellen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen