Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA). © Photonews / Photo News

Wie werkt, krijgt voorrang op sociale woning. Én er komt een nieuwe premie voor sociale huurders: minister Diependaele legt uit wie in aanmerking komt

Wie werkt, zal voorrang krijgen om een sociale woning te huren. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Tegelijk maakt Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) komaf met de levenslange huurcontracten. Alle details over het nieuwe beleid van Diependaele leest u exclusief hier. “Er komt een nieuw soort premie, tot 2.500 euro.”

163 reacties

  • Shanti Dupont

    4 maanden geleden
    Als je iets op de privé huurmarkt wil huren, laat zeggen iets van 600 Euro (lager vind je gewoon niet meer) dan wordt er meteen bij vermeld dat je inkomen 3x de huur moet bedragen dus 1800 Euro. De meeste gepensioneerden, invaliden en alleenstaanden hun inkomen is veel lager dan dat, dus die vallen op de privé huurmarkt dan gewoon uit de boot en dat zal het aantal daklozen alleen maar vergroten.
  • Mark pauwels

    4 maanden geleden
    het is zoals met alles wat de overheid doet - er is veel misbruik en het duurt veel te lang alvorens er ingegrepen wordt - alleen is het niet zwart wit zoals Diependale denkt en ik denk dat zijn maatregelen hun doel gaan missen.
  • Filip Vanneste

    4 maanden geleden
    Als je 45 jaar gewerkt hebt en nog in een sociale woning woont, waaraan hebben die mensen hun hele leven hun geld aan besteedt? Wij werken 35 jaar en hebben zonder cadeaus onze eigendom en een appeltje voor de dorst gespaard. Werken nog meer belonen en niet altijd eerst uitkeringen en pensioenen laten stijgen.
  • Joannes Maes

    4 maanden geleden
    Dit durven doen vlak voor de verkiezingen, dat is pas beleid voeren !!! Kijk wat men in Antwerpen heeft gedaan, gaan kijken of de bewoners nog eigendom hadden buiten de EU, resultaat, meer dan 50% van de onderzochte bewonders had inderdaad buiten de EU een eigendom !!! Wanneer gaat men dit doortrekken, naar b.v. Brussel, je zal verschieten hoeveel €€€ er verbrast worden door onvoldoende gerichte controle.
  • René Deleu

    4 maanden geleden
    Er zit veel te veel kaf onder het koren.En dat kaf moet er uit, dan komen er al heel wat huizen vrij voor hen die eerlijk zijn.