“Hoogst mogelijke niveau van isolatie ter wereld”: dit is ‘Poolwolf’, de gevangenis waar Kremlincriticus Navalny vastzat

Drie weken nadat de Russische oppositieleider Aleksej Navalny (47) door aanhangers als vermist werd opgegeven, werd hij eind december vorig jaar teruggevonden in een strafkamp in het noorden van Rusland. Advocaat Ivan Zjdanov onthulde dat hij werd vastgehouden in gevangenis IK-3, ook bekend als ‘Poolwolf’, een uitermate geïsoleerde strafkolonie. Voormalige gevangenen van IK-3 getuigen hoe ze er werden gemarteld en amper kledij kregen.

35 reacties

  • Mark Opgenhaffen

    2 maanden geleden
    Ik begrijp het niet dat je als machthebber uw bevolking zo mishandelt. Wat hoop je daar mee te bereiken ?
  • linda van landeghem

    2 maanden geleden
    Opmerkelijk dat praktisch een ganse bevolking te tam is om zo'n dictator af te zetten. De Roemenen waren op dat vlak dapperder. Dit vergt moed, maar samen staan ze toch sterk. Novalny was dapper, hij wist dat hij ging sterven in zijn verzet tegen die gewetensloze dictatoriale bende machtsmisbruikers. Hopelijk komt er ooit een standbeeld van die man in zijn vrije Rusland. De documentaire zou de ogen moeten openen van zijn landgenoten.
  • Rene Peeters

    3 maanden geleden
    Respect voor zo een dappere persoon.
  • Norbert Bauwens

    3 maanden geleden
    Vermits er momenteel mensen zijn die bloemen durven neerleggen voor Navalny zal er daar de volgende jaren heel veel volk wonen...
  • Patrick Huwel

    3 maanden geleden
    Dat ze maar hun eigen zaakjes regelen in Rusland. De verkiezingen zijn al binnen voor Poetin geen tegenstanders, of noemen ze dat kandidaten, meer.De regering in Belgie moet zich niet moeien en zouden beter de problemen in eigen land oplossen.