© HBvL

Dertiger riskeert 8 maanden voor verkoop hemden Stijn Helsen op tweedehandssite

Een 33-jarige man uit Dilsen-Stokkem moest zich maandag voor de rechtbank van Tongeren verantwoorden voor het doorverkopen van gestolen designerhemden van het merk Stijn Helsen op tweedehandssites. De hemden vond hij naar eigen zeggen in een doos aan het skatepark in Genk. Hij riskeert acht maanden cel.

ShDe

Op 26 mei 2015 doet de zaakvoerder van de modewinkel Stijn Helsen Concept Store in Hasselt melding van een verdwijning van twee dozen hemden uit de stock. Na onderzoek treft de politie zoekertjes aan op tweedehandssites waarin de gestolen hemden te koop worden aangeboden voor een prijsje van dertig euro. De dertiger kon al snel aan het account gelinkt worden. Tijdens een huiszoeking vonden de agenten twee kartonnen dozen met de kledingstukken in.

Heling

“Ik heb de dozen gevonden op de parking van het skateplein in Genk”, verklaarde de man. “Ik wist niet dat ik ze niet mocht houden.” Een ongeloofwaardig verhaal, volgens de procureur. “De broer van beklaagde werkt in de winkel tegenover die van Helsen. Maar de diefstal hebben we niet hard kunnen maken”, klonk het. Voor de heling, het doorverkopen van gestolen spullen, riskeert de man wel acht maanden gevangenisstraf en een geldboete van 1.200 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer