Uit het onderzoek blijkt dat de verwachte verhogingen minder uitgesproken zullen zijn dan in 2023.
Volledig scherm
Uit het onderzoek blijkt dat de verwachte verhogingen minder uitgesproken zullen zijn dan in 2023. © Getty Images

Prijzen voor hospitalisatieverzekeringen stijgen in 2024

De prijzen van de hospitalisatieverzekeringen zullen opnieuw stijgen in 2024. Dat schrijft de financiële krant ‘De Tijd’ op basis van een rondvraag. Uit hun onderzoek blijkt dat de verwachte verhogingen minder uitgesproken zullen zijn dan in 2023.

  1. EXCLUSIEF. Michel Doukeris, baas van AB InBev: “Overheid zou kleine cafés beter ondersteunen”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Michel Doukeris, baas van AB InBev: “Overheid zou kleine cafés beter ondersteu­nen”

    Geruime tijd had hij andere kopzorgen - een pandemie, energiecrisis en de inflatie - maar nu maakt Michel Doukeris (51) zich op voor de moeder aller sportzomers, waarin de biermerken van AB InBev in het zog van atleten mee in de spotlights staan. In een exclusief gesprek vertelt de Braziliaanse CEO van ’s werelds grootste bierbrouwer over de Belgische roots van zijn bedrijf, de groeiende populariteit van alcoholvrij bier en waarom overheden niet aan de zijlijn mogen toekijken wanneer cafés massaal de deuren sluiten. “Waar zullen onze zestienjarigen anders hun eerste job vinden om wat geld te verdienen?”
  2. Met pensioen? Dan steken deze extra kosten plots de kop op
    PREMIUM

    Met pensioen? Dan steken deze extra kosten plots de kop op

    Wie met pensioen gaat, ziet zijn maandelijkse inkomsten aanzienlijk achteruitgaan. Bovendien kun je van de ene op de andere dag niet meer rekenen op de extralegale voordelen die je als actieve werknemer had. Denk maar aan je salariswagen of je smartphone. Welke zaken moet je voortaan zelf betalen wanneer je met pensioen gaat? En welk budget moet je daar dan voor incalculeren? “Wie hier op z’n 65ste een hospitalisatieverzekering afsluit, betaalt 322,68 euro per jaar en dat bedrag loopt op naarmate je ouder wordt.”