Een beeld uit Luik van tijdens de overstromingen in de zomer van 2021.
Volledig scherm
Een beeld uit Luik van tijdens de overstromingen in de zomer van 2021. © BELGA

Vrees voor overstromingen in Wallonië: waterpeil zakt, maar “aangeraden voorzichtig te blijven”

In delen van Wallonië hebben waterlopen vandaag het alarmpeil voor overstromingsgevaar overschreden, hoewel het grootste gevaar geweken is. Zo zakt het waterpeil van alle rivieren in de provincie Luik opnieuw. Dat heeft de Waalse overheidsdienst (SPW) dinsdag meegedeeld. Het alarmniveau voor de rivier de Our is ook opgeheven.

9 reacties

  • Christine Laevers

    4 maanden geleden
    Bewoners in vele deltagebieden op deze planeet hebben het hard te verduren. Al dat kostbaar water stroomt bovendien gewoon de zee in waar het zeewaterpeil vanwege ijssmelting nog eens stijgt. In de zomer wordt water dan weer gerantsoeneerd. Elke regering zou een Marshallplan moeten hebben. 'Paal'woningen, waterbekkens, zoetwatervis, -oesters en -mosselen exploiteren, toerisme, natuur. Zovele winst mogelijkheden. Het mag niks kosten, dus blijft alles maar aanmodderen.
  • Ricky Rivalis

    4 maanden geleden
    ze zijn er weer, de commentaren van dat is normaal. De Westhoek weken onder water, nog nooit gezien zeggen ze daar, maar Marc en Alain weten beter. De Oostkantons zijn nu ook niet meteen een gebied dat volgebouwd werd. Het is al 3 maanden aanhoudend aan het regenen. Als er dan een paar dagen 15 liter per dag valt is dat ook al genoeg. En dit weekend is het weer prijs trouwens.
  • Theo Schreurs

    4 maanden geleden
    Het word weer "pompen of verzuipen". Iedere keer weer dat zelfde liedtje, en dat het meermaals de zelfde mensen zijn die getroffen worden ... soms meer dan 2 maal per jaar.
  • ETIENNE BOECKX

    4 maanden geleden
    Ga toch maar eens kijken naar de stuwdammen !!!
  • Patrick Leunens

    4 maanden geleden
    Ben al van gisteren mijn kennis kring aan het waarschuwen alsook via @NoodweerBenelux beetje voorzichtig zijn ginder , in Hotton is er net geen 3 meter gehaald