VIDEO. Prins Laurent blijkt kind aan huis in de kringloopwinkel

Prins Laurent van België is een mens zoals u en ik. Ook hij brengt spullen die thuis in Tervuren in de weg staan naar de kringloopwinkel. En dat blijkt hij best vaak te doen. Maar wat precies, dat blijft een geheim. De kroon mag je immers niet ontbloten.

hsb, stl

Prins Laurent is maandagmorgen in de kringloopwinkel Spit in Heverlee een aantal spullen komen afgeven. De prins doet dat wel vaker, Tervuren ligt immers niet ver van Heverlee, maar dit bezoek kwam er naar aanleiding van de eerste “Dag van de Gever” die de 135 kringwinkels in Vlaanderen afgelopen zaterdag hebben georganiseerd en waarbij de donoren een cadeautje kregen. Omdat hij zaterdag niet kon langskomen, werd het bezoek van de prins uitgesteld tot maandag.

Kledij

Prins Laurent werd in Heverlee rondgeleid in het inzamelcentrum van Spit, dat momenteel in Heverlee, Leuven-centrum en Wespelaar kringloopwinkels uitbaat en onlangs met Televil (met winkels in Vilvoorde, Dilbeek, Opwijk, Sint-Pieters-Leeuw en Halle) en andere initiatieven uit de sociale economie in Vlaams-Brabant opging in Vites.

© hsb

De acht Vlaams-Brabantse kringloopwinkels kregen in 2016 samen 590.000 betalende bezoekers over de vloer en verkochten circa 9.000 ton goederen. In de acht winkels werken 580 mensen. De 135 kringwinkels in Vlaanderen zamelden in 2016 in totaal 72.931 ton in en stellen 5.400 personen te werk.

Wat de prins maandag kwam doneren, werd niet bekendgemaakt. Lieven Van der Stock, directeur van vzw Spit, zei dat de prins regelmatig langskomt om spullen af te geven. Volgens medewerkers van Spit gaat het om heel gewone spullen, zoals kledij en speelgoed van de kinderen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen