Zes ‘verstekelingen’ in Waaslandhaven blijken uithalers in Trojaanse container: “Onderzoek loopt”

Beveren -

Zes mannen die op kerstnacht werden aangetroffen in een container de Waaslandhaven, blijken vermoedelijke drugsuithalers te zijn. Hun Trojaanse container werd ontdekt door enkele havenarbeiders. De zes verdachten worden dinsdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde.

sare jtp

De feiten speelden zich zondagnacht omstreeks 1 uur af op kaai 1742 van de MPET-terminal in Kallo. Enkele havenarbeiders troffen zes mannen aan in een zeecontainer. Het ging niet om verstekelingen, wel om uithalers die zichzelf hadden opgesloten in een Trojaanse container, zodanig ingericht om enkele dagen in te verblijven en op termijn drugs uit te halen.

Vermoedelijk zaten de mannen al zes dagen in de container op 1742, een gekende locatie voor uithalingen. Ze werden medisch gecontroleerd, maar vervolgens gearresteerd. “De zes verdachten worden dinsdag in de loop van de dag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde”, bevestigt het parket Oost-Vlaanderen, dat verder geen informatie kan geven. “Het onderzoek naar de precieze omstandigheden loopt volop.”

Uit dat onderzoek zal moeten blijken of er eventueel een link is met een bommelding van afgelopen weekend. Aan boord van het containerschip MSC Bhavya R, dat vanuit Hamburg onderweg was naar de Waaslandhaven, zou volgens de melding een bomauto aanwezig zijn die bij aanmeren tot ontploffing zou gebracht worden.

Het schip moest voor anker gaan op de Noordzee ter hoogte van Waddeneiland Vlieland, maar heeft intussen opnieuw koers gezet richting Antwerpse haven. Het parket Oost-Vlaanderen is een onderzoek gestart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen