Containerschip in Antwerpse haven vrijgegeven na bommelding

Het containerschip MSC Bhavya 5, waarvoor de Antwerpse noodcentrale maandag een bommelding ontving, is ondertussen vrijgegeven. Dat bevestigt de FOD Mobiliteit dinsdagmiddag.

mtm
Bron: BELGA

Het schip was op 9 december vertrokken uit Turkije en kwam via Hamburg naar de haven van Antwerpen. Het aanmeren was voorzien op woensdag 27 december. Na de melding moest het schip meteen voor anker blijven liggen op de Noordzee en mocht het de Westerschelde niet opvaren. Vervolgens startte de federale politie een onderzoek omdat er zich aan boord van het schip mogelijk een explosief zou bevinden. 

“Op 25 december om 14 uur werd via de noodcentrale 101 te Antwerpen melding gemaakt van de aanwezigheid van een bomauto op het containerschip MSC Bhavya 5”, klinkt het dinsdag bij de FOD Mobiliteit. 

“Op basis van het onderzoek van de bommelding, het onderzoek van de lading aan boord en de analyse van het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse (OCAD), werd door de voorzitter van de Nationale Autoriteit voor Maritieme Beveiliging (NAMB) beslist dat de bommelding niet geloofwaardig is en er onvoldoende redenen zijn om het schip uit beveiligingsoverwegingen de toegang tot de haven te weigeren”, aldus de FOD Mobiliteit. De situatie zou wel nog van nabij worden opgevolgd.

Toen voor de MSC Lorena eind vorig jaar een bommelding binnenliep, werd kort nadien een grote hoeveelheid drugs aan boord gevonden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer