Man speelt rijbewijs kwijt na positieve alcoholtest, maar stapt uurtje later wéér in de auto mét blikje bier

© Tom Palmaers

Leuven -

Een 35-jarige Brusselaar is op kerstavond twee keer tegen de lamp gelopen bij de Leuvense politie. Nadat zijn rijbewijs omstreeks 22 uur was ingetrokken na een positieve alcoholtest, probeerde hij een uurtje later opnieuw met zijn voertuig huiswaarts te rijden.

Een politiepatrouille merkte de man een eerste keer op toen hij op de Martelarenlaan aan het wildplassen was tegen een geparkeerd voertuig. Toen hij even later met dat voertuig vertrok, zette de patrouille hem aan kant voor een controle. De dertiger had te veel gedronken. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. Hij kreeg hiervan een schriftelijke bevestiging en verliet vervolgens het politiecommissariaat.

Gefilmd

“Zijn auto werd geparkeerd ter hoogte van het politiecommissariaat aan de Philipssite”, klinkt het bij de politie. “Wat de man niet wist, was dat er een camera op gericht stond. Amper een uur later zagen de agenten in de controlekamer van de politie hoe de Brusselaar met een blik bier in de hand naar zijn auto stapte, plaatsnam achter het stuur en vertrok.”

Enkele politiepatrouilles gingen achter de man aan en slaagden erin om hem opnieuw aan kant te zetten ter hoogte van de Tiensepoort. De Brusselaar werd opnieuw overgebracht naar het politiecommissariaat. Het parket werd in kennis gesteld en er werd een tweede proces-verbaal opgesteld. De auto van de man werd door de sleepdienst naar de stallingsplaats van politie getakeld. (hsb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen