Natalia en Stijn vonden elkaar dankzij haar vriendschap met zijn broer.© raru

Natalia reisde voor Steven naar België, maar trouwde met zijn broer Stijn: “Opeens gingen mijn ogen open”

Hasselt -

Het kan verkeren. De Poolse Natalia Lasecka en Steven Abrahams uit Kermt werden tijdens een jaartje Erasmus in het Spaanse Vitoria dikke vrienden, zo dik dat zij hem nadien in Hasselt kwam opzoeken. Daar sloeg Cupido genadeloos toe. Maar niet Steven, wel zijn broer Stijn werd de uitverkorene van Natalia.

Raymond Rutten

“In Spanje hadden we een hechte vriendengroep”, vertelt Natalia. “Ik heb hen na ons Erasmusjaar zelfs allemaal uitgenodigd om 4 dagen door Polen te trekken en mijn land te leren kennen. Met Steven had ik een bijzondere band ontwikkeld. Hij was de enige andere Europeaan in de groep, hij had hetzelfde gevoel voor humor als ik en hij sprak beter Engels dan de anderen. En aangezien ik Engels studeerde... Enfin, na onze tocht door Polen ben ik met Steven mee naar België gereisd. Toen heb ik zijn broer Stijn leren kennen. Het was echt wat je noemt een coup de foudre, ik voelde me direct tot hem aangetrokken. Hij is zo’n mooie man.”

Natalia en Stijn op het Woodstock-festival in Polen.© RR

Metalmuziek

“Maar ik wou er niks van weten”, lacht Stijn. “Natalia interesseerde me niet direct en bovendien dacht ik dat zij en Steven een koppel waren en daar wou ik uiteraard niet tussenkomen.”

“Ik ben toen vier dagen in Kermt gebleven en de hele tijd heb ik geprobeerd om op alle mogelijke manieren de aandacht van Stijn te trekken”, gaat Natalia verder. “Ik heb hem zelfs eens opgewacht op zijn kamer toen hij van zijn werk kwam. Toen hebben we samen naar metalmuziek geluisterd. Daar houden we allebei van en zo is er stilaan toch toenadering gekomen.”

“Op mijn laatste dag in België ging Steven naar Tomorrowland en dan ben ik daardoor nog een halve dag alleen geweest met Stijn. We hebben toen een heel lang en ernstig gesprek gehad.”

“En daar heb ik enorm van genoten”, herinnert Stijn zich. “Opeens gingen mijn ogen open en besefte ik dat Natalia een bijzonder leuk persoon was. Toen ik haar naar het station ging brengen, was dat dan ook met frisse tegenzin voor ons allebei. We hebben toen afgesproken dat ik naar Polen zou gaan, meer bepaald naar een festival, Woodstock.”

“Stijn had dat wel beloofd, maar ik was toch erg verrast en blij toen ik hem zag”, glundert Natalia.

Midden in de nacht

Twee weken na het festival stond Stijn al terug in Polen. “We zijn toen met de rugzak door het land getrokken en daar zijn we echt een koppel geworden”, knikt Stijn. “Doordat Natalia nog een jaar moest studeren, zijn onze contacten nadien beperkt gebleven tot een wederzijds bezoekje om de twee maanden, maar dan is Natalia definitief naar België gekomen. Ze heeft eerst nog een tijdje alleen gewoond, want ze wou weten of ze hier kon aarden. In 2019 zijn we dan gaan samenwonen en uiteindelijk heb ik Natalia ten huwelijk gevraagd. Op een originele manier, dat mag ik wel zeggen. Midden in de nacht heb ik haar wakker gemaakt en gevraagd of ze met me wilde trouwen. Haar eerste reactie was ‘waarom?’, maar na een half uurtje uitleg heeft ze ‘ja’ gezegd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER