De Turkse president Recep Tayyip Erdogan, NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg en de Zweedse premier Ulf Kristersson.
Volledig scherm
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan, NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg en de Zweedse premier Ulf Kristersson. © AP

NAVO-lidmaatschap Zweden weer een stap dichterbij: Turkse stemming over Zweeds lidmaatschap waarschijnlijk na nieuwjaar

UpdateHet Turkse parlement zal waarschijnlijk begin 2024 afwachten voor de stemming over de Zweedse toetreding tot de NAVO. Dat is donderdag uit parlementaire bronnen vernomen. Op 15 januari komt het parlement terug uit reces.

5 reacties

  • Frans Peeters

    4 maanden geleden
    Navo moet groter als je merkt dat als Rusland zich tegen navo keert Duitsland nog wapens heeft voor enkele uren, wapenindustrie doet gouden zaken met navo
  • Christine Laevers

    4 maanden geleden
    Kiest Erdogan kamp of niet ? Met hem weet je nooit. Maar misschien vindt hij dat het Kremlin te ver gaat in zijn bemoeienissen achter de coulissen in verschillende conflicten, vooral dat van de Rode Zee.
  • Els Van Den broeck

    4 maanden geleden
    Alles om de vrede te bewaren aub...een groot deel van de mensheid ziet in dat ook normaal handel drijven mogelijk is en er niet steeds veroveringen nodig zijn onder het mom van godsdienst of economie.
  • Bart Verwegen

    4 maanden geleden
    Poetin vecht zogezegd tegen de uitbreiding van de NAVO, maar hij maakt ze zélf groter en sterker.
  • Claude Vercammen

    4 maanden geleden
    En dan moet Hongarije het nog goedkeuren. Wedden dat het Poetinvriendje Orban stokken in de wielen zal steken.