Koppel met baby slachtoffer van gewapende carjacking, verdachte opgepakt na nachtelijke achtervolging

Essen -

Een koppel met een baby van amper tien maanden oud is vorige week het slachtoffer geworden van een brutale carjacking in Essen. Twee gewapende mannen bedreigden hen met een vuurwapen en sloegen met de wagen op de vlucht.

jtp

De feiten dateren van vorige week donderdag, 22 december. “Het koppel, een 33-jarige vrouw en haar 27-jarige man, wandelde met hun tien maanden oude baby naar hun geparkeerde wagen in de Nieuwstraat in Essen”, doet woordvoerder Kristof Aerts van het Antwerps parket het verhaal. “Daar werden ze bedreigd door twee mannen met een vuurwapen. In het tumult dat ontstaan was, raakten de slachtoffers lichtgewond.”

De carjackers konden de sleutels van de geparkeerde Peugeot buit maken en sloegen op de vlucht. “De wagen werd meteen geseind en werd in de loop van de nacht opgemerkt door de Nederlandse politie”, aldus Aerts. De politie zette onmiddellijk de achtervolging in en kon de wagen na enige tijd onderscheppen. “De bestuurder, een 20-jarige Nederlandse man, werd gearresteerd. Voor de verdachte wordt de overlevering gevraagd aan de Nederlandse autoriteiten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer