© ss

Personeel van ziekenhuis laat koppel dat 72 jaar samen is laatste momenten aan elkaars zijde doorbrengen

Vijftien en zeventien jaar oud waren ze toen ze elkaar leerden kennen. Wat volgde, waren meer dan zeventig prachtige jaren samen. Maar toen Beatrice (87) in het hospitaal belandde, ging ook de toestand van haar man Bert achteruit. Om ervoor te zorgen dat de twee hun laatste momenten nog samen kunnen doorbrengen, heeft het personeel van het ziekenhuis in de Engelse stad Greater Manchester hun bedden naast elkaar gezet.

nadb

Beatrice Whitehead vecht intussen al zes jaar tegen botkanker. Maar onlangs heeft ze beslist dat ze haar behandeling wil stopzetten. Ze is moegestreden.

Terwijl zijn vrouw in het ziekenhuis lag, werd ook Bert ziek. “De toestand van mijn vader ging razendsnel achteruit”, zegt dochter Suzanne Hall. “Je kon duidelijk zien aan hem dat hij niet verder kon zonder haar.”

Wetende dat Beatrice slechts enkele dagen meer te leven heeft, zorgde het ziekenhuispersoneel ervoor dat het koppel - dat sinds hun huwelijk onafscheidelijk is - in die periode nog samen kan zijn. De verpleegsters zetten hun bedden naast elkaar zodat ze elkaars hand kunnen vasthouden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

En dat betekent echt alles voor de familie. “Toen ze samen werden gezet, had Bert echt de grootste glimlach op zijn gezicht”, zegt schoonzoon Stephen Hall. “Het was een hartverwarmend moment.”

“Wij doen al het mogelijke om onze patiënten te ondersteunen wanneer ze het einde van hun leven naderen”, zegt een woordvoerder van het ziekenhuis. “We weten hoe belangrijk de kleine dingen kunnen zijn. Ons personeel wist hoe graag meneer Whitehead bij zijn vrouw wou zijn tijdens deze moeilijke periode. We hebben daarom ook enkele veranderingen doorgevoerd om dat mogelijk te maken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer