Archieffoto ter illustratie
KIM VAN DAM

Verdachte van brutale carjacking in Essen gevat in Nederland na achtervolging, parket vraagt overlevering

In Nederland is een 20-jarige man opgepakt die wordt verdacht van een brutale carjacking in de Antwerpse gemeente Essen vorige week. Dat schrijft Gazet Van Antwerpen en het Antwerpse parket bevestigt de feiten aan persagentschap Belga. Het parket vraagt nu de overlevering van de verdachte aan ons land. Over de tweede dader is nog niets bekend.

De slachtoffers van de carjacking waren een koppel met een baby van amper 10 maanden oud. Twee gewapende mannen kwamen vorige week op hen af toen ze 's avonds naar hun wagen stapten in de Nieuwstraat in Essen. De mannen bedreigden hen en gingen ervandoor met het voertuig. De slachtoffers liepen lichte verwondingen op.

De politie werd verwittigd en die liet de gestolen wagen seinen. Het voertuig werd later diezelfde nacht in Nederland opgemerkt door de politie, die dan ook de achtervolging inzette. Uiteindelijk kon de wagen aan de kant worden gezet en konden de Nederlandse agenten de bestuurder arresteren.

De verdachte is een 20-jarige Nederlander. Het parket vraagt zijn overlevering. Over een tweede verdachte is nog niets bekend.

Meest gelezen