Duitse politie houdt verdachte aan na dreigement met aanslag tegen Dom van Keulen

De Duitse politie meldt dat er een verdachte is aangehouden in verband met een mogelijk complot om op oudejaarsavond een aanslag te plegen op de iconische dom van Keulen. Zondag waren vijf mensen opgepakt in de buurt van Keulen, vandaag blijkt dat een van hen ook effectief is aangehouden "om gevaar af te wenden".

De politie bewaakt de Dom van Keulen al enkele dagen. Zaterdag raakte bekend dat het iconische kerkgebouw een mogelijk doelwit voor een aanslag van een islamistische groep was. Die aanslag zou dan gebeuren op kerstavond en op oudejaarsavond.

Zondag pakte de Duitse politie vijf mogelijke verdachten op tijdens een huiszoeking in Wezel, een 100-tal kilometer ten noorden van Keulen. Vier van hen zijn inmiddels weer vrijgelaten, maar een 30-jarige Tadzjiek blijft aangehouden "om gevaar af te wenden". Een rechtbank heeft zijn aanhouding verlengd tot 7 januari. 

"We zetten alle wettige mogelijkheden in voor de bescherming van de mensen, de kathedraal en de vieringen op oudejaar", zegt de chef van de politie van Keulen in een korte verklaring.

Meest gelezen