Jupiler Pro League - speeldag 20 - 26/12/23 - 20:46
Igor Thiago
56'
Igor Thiago
1 - 1

Geen winnaar in Club Brugge - Union. In een bijzonder intense topper kwamen beide ploegen één keer tot scoren. Op het halfuur bracht Nilsson de bezoekers met hun eerste echte kans op voorsprong. Na de rust vond blauw-zwart de gelijkmaker na een (discutabele) penalty. Straf: Union eindigde de match met een veldspeler in doel na rood voor keeper Anthony Moris.

Club Brugge - Union in een notendop:

• Sleutelmoment: Met nog enkele seconden extra tijd te gaan kan Jutgla plots alleen op doel afgaan. De winning goal lijkt in de maak, maar de bijzonder ver uitgekomen Moris houdt Union overeind met een fout. Rood is het gevolg, net als een punt voor Union.

• Man van de match: Twee goals tegen KAA Gent, drie stuks tegen RWDM en ook vanavond tegen de competitieleider vond Thiago de weg naar doel. Vanaf de penaltystip weliswaar, al had de Braziliaan met iets meer meeval ook één of meerdere veldgoals kunnen maken.

• Opvallend: Union zet zijn straffe reeks voort. In de voorbije 14 competitieduels liet de Brusselse club enkel op bezoek bij KAA Gent en nu dus ook Club Brugge twee punten liggen. De overige 12 wedstrijden leverden telkens winst op. De laatste nederlaag dateert al van de 7e speeldag tegen Racing Genk.

Nilsson bezorgt dominant Club een koude douche

Het was van de vorige confrontatie met Union geleden dat Club Brugge nog eens een competitienederlaag had geleden en dat wilden de Bruggelingen graag zo houden. De start van de thuisploeg was furieus, Union moest achteruit en raakte niet onder de druk uit.

De wedstrijd was nog geen kwartier oud toen een mislukt schot van De Cuyper de perfecte assist werd voor Thiago, maar die mikte van dichtbij ietwat verrast rakelings naast. Union kwam ook nadien enkele keren met de schrik vrij en kon zelf niks klaarmaken.

Toch waren de bezoekers niet onder de indruk van de overdonderende Brugse start. Halfweg de eerste helft herstelde Union het evenwicht en net voor het halfuur gaf het Club een lesje in efficiëntie. Amoura vond het hoofd van Nilsson Gustaf en die liet Mignolet kansloos achter. Eén kans, één goal. Dodelijke efficiëntie heet dat.

Club ging onverdroten op zoek naar de gelijkmaker. Na een heerlijke dribbel van Nusa kwam Thiago er dicht bij, maar Burgess hield Union overeind met een ultieme tackle. Alleen voor Moris liet Thiago het enkele minuten later dan weer zelf liggen. Ook De Cuyper kwam met een knap schot nog dicht bij de 1-1, Moris kon de bal nog net over de lat tillen.

Moris offert zichzelf op om punt te redden

Kort na de rust leverde de Brugse zoektocht wel resultaat op. Vetlesen baande zich een weg in de zestien en werd neergehaald door Burgess. De bal ging op de stip, protest voor mogelijk hands van de Noor werd door ref Vergoote weggewuifd en ook de VAR zag niks verkeerds. Burgess ontsnapte wel aan een tweede geel. Thiago Igor klaarde de klus en bracht Club weer langszij.

Union reageerde meteen met een knappe individuele actie van Amoura, maar Meijer kon zijn schot nog net afblokken. Nadien werd de bitsige tweede helft te veel ontsierd door akkefietjes, Vergoote moest slag om slinger met geel staan zwaaien. Enkel een slappe kopbal van Machida zorgde nog even voor opwinding.

Diep in de extra tijd ging Club bijna toch nog met de drie punten lopen. Jutgla werd door Vanaken alleen op doel afgestuurd. Moris zag het gevaar, kwam bijzonder ver uit en trok aan de noodrem: rood voor de doelman. Omdat Union door zijn wissels heen was, moest Puertas in doel gaan staan. Maar een bal pakken moest die niet meer doen.

Na het laatste fluitsignaal kwam het nog tot een opstootje. Thiago liep daarbij nog tegen een gele kaart aan.