© Twitter FC Porto

© Photo News

thumbnail: null
thumbnail: null

Depoitre voor vier seizoenen naar Porto

Laurent Depoitre verlaat AA Gent en tekent een contract voor vier seizoenen bij de Portugese topclub FC Porto. De 27-jarige aanvaller nam zondagavond al na de match tegen Racing Genk afscheid van zijn ploegmakkers en het publiek. Net zoals bij AA Gent zal Depoitre in Porto het rugnummer negen dragen.

lvdw

Een einde van Depoitre, die volgende zomer einde contract is, betekent een zware aderlating voor de Buffalo’s. Gent heeft geen enkele spits in huis die én goals kan maken, én hard werkt én zo zwaar op een verdediging werkt. “We verliezen een fantastische collega en dat is heel jammer”, zegt Perbet. “Nu is het aan ons – de andere spitsen – om hem te doen vergeten.’

Depoitre was een laatbloeier, die met KV Oostende de promotie naar eerste klasse afdwong en in zijn eerste jaar in de Jupiler Pro League zeven goals scoorde voor de kustboys. Daardoor versierde hij een transfer naar AA Gent, waar hij de voorbije twee seizoenen uitgroeide tot een sterkhouder. Afgelopen seizoen scoorde hij zestien goals voor AA Gent. Hij werd ook opgeroepen voor de Rode Duivels voor de oefenmatch tegen Andorra, tegen wij hij één keer scoorde.

Meteen al duel op "leven of dood" tegen Nainggolan en Vermaelen

FC Porto moest de voorbije drie seizoenen de Portugese landstitel aan aartsrivaal Benfica Lissabon laten. Depoitre wordt bij Porto ploegmakker van onder meer Iker Casillas, Vincent Aboubakar, Yacine Brahimi, Martinins Indi en Hector Herrera. De Portugezen moeten volgende week trouwens vol aan de bak in de play-offs van de Champions League. Daarin neemt Porto het immers op tegen het AS Roma van Radja Nainggolan en Thomas Vermaelen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© Photo News

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer