.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Eleven DAZN

FACTCHECK. Na de soap in Anderlecht-Genk: minstens 41 strafschoppen dit seizoen hadden hernomen kunnen worden

Een voetje op de zestienmeterlijn kostte Sor zijn goal na de gemiste penalty van Heynen tegen Anderlecht. Wat als de VAR bij elke strafschop de FIFA-regels zo nauw zou volgen? Wij deden de oefening voor alle gemiste én omgezette penalty’s in 1A dit seizoen tot en met de 19de speeldag: bij liefst 41 van de 57 strafschoppen valt een inbreuk te zien die strikt reglementair tot een herneming had moeten leiden.

48 reacties

  • etienne sneyers

    4 maanden geleden
    Hiermee wordt overduidelijk aangetoond hoe inconsequent men met het voetbalreglement omgaat, vandaag zus, morgen zo. Akkoord, missen is menselijk maar wanneer de VAR door het nachecken van het reglement een vraag van de scheids negeert, dan is er meer aan de hand. Dan kan je enkel stellen dat de VAR maar met één zaak bezig is, nl. de boel manipuleren! Een eerlijke competitie is dan helemaal zoek. Dan is de VAR in België gecreëerd om ons nog beter te kunnen belazeren.
  • johnny palmaers

    4 maanden geleden
    Genk werd bijgevolg "gepakt". Anders hadden ze deze 42ste ook beter laten doorgaan. Dank u wel mijnheer Verboomen en mijnheer Boterberg. Ben benieuwd hoe deze laatste zich hier gaat uitpraten. Een pure dwaling door gebrek aan reglementenkennis want je gaat me niet wijsmaken dat je naast die van Anderlecht kan kijken die in de 16 en het halve maantje staan. Als de KBVB deze zaak toedekt onder het mom van een menselijke fout dan begraaft ze haar eigen integriteit. Zeker weten!
  • Eric Marysse

    4 maanden geleden
    Zeg gewoon …allemaal . Bv: keepers zullen nooit op hun lijn blijven , dat is gewoon een normale reflex. Schaf de Var gewoon af . Veel minder problemen , en gewoon tijdverlies.
  • Greg Boschman

    4 maanden geleden
    Gewoon een lijn bijtrekken op een meter van de backlijn en het probleem is opgelost
  • john dewit

    4 maanden geleden
    Wedstrijd zal niet herspeelt worden. Wat gaat dat anders worden meer onder voorbehoud spelen dan want anders .