© AFP

Ster van Oscarwinnende film ‘Parasite’ dood teruggevonden in auto

De Zuid-Koreaanse acteur Lee Sun-kyun, die een van de hoofdrollen speelde in de film ‘Parasite’, is overleden. Dat berichtte het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap woensdag op basis van de politie.

mtm lto
Bron: BELGA, AP

Lee werd dood aangetroffen in een auto in het centrum van de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel. Het lijkt erop dat de 48-jarige acteur, tegen wie de politie een onderzoek voerde wegens het gebruik van onder meer cannabis, zichzelf van het leven beroofde.

De politie was op zoek naar de man nadat ze een melding hadden ontvangen dat hij vermist werd. Volgens zijn familie had Lee een brief achtergelaten die leek op een zelfmoordbrief. Vorige zaterdag werd hij nog verhoord na het gebruiken van drugs in een bar. Lee hield toen vol dat hij misleid was en honderdduizenden dollars verloren was aan afpersing. De acteur werd uiteindelijk bewusteloos gevonden in een auto die geparkeerd stond in het noorden van Seoul. Hij werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar alle hulp kwam te laat.

Oscars

Internationaal is Lee bekend van de Zuid-Koreaanse tragikomische film Parasite uit 2019, waarin hij de rol van Park Dong-ik vertolkte, het hoofd van een rijke Koreaanse familie. Parasite won dat jaar de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes en onder meer nog vier Oscars, waaronder die voor beste film, in 2020. Het was de eerste keer in de 92-jarige geschiedenis van de Academy Awards dat een niet-Engelstalige film deze prijs won. Lee werd vorig jaar ook genomineerd voor beste acteur bij de International Emmy Awards voor zijn rol in de sci-fi thriller Dr. Brain.

LEES OOK. Onbekende acteurs die een taal spreken die het grote publiek niet begrijpt, en toch is de Oscar-overwinning van ‘Parasite’ niet zo verrassend

Zuid-Korea heeft al lange tijd het hoogste zelfmoordcijfer van alle ontwikkelde landen. Het land heeft ook te maken gehad met een reeks zelfmoorden door beroemdheden, waaronder K-popsterren, prominente politici en bedrijfsleiders. Experts zeggen dat kwaadaardige en beledigende online opmerkingen en ernstig cyberpesten de schuld zijn van veel van de zelfmoorden door beroemdheden.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER