© REUTERS

Tennisicoon Novak Djokovic heeft nog lang geen pensioenplannen: “Ik hoop door te gaan tot mijn veertigste en zelfs daarna”

Novak Djokovic is op zijn 36e nog lang niet van plan om met pensioen te gaan. De Servische nummer 1 van de wereld ziet zichzelf minstens nog enkele jaren tennissen.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

“Ik voel me nu fantastisch in mijn lichaam en speel tennis van heel hoge kwaliteit”, zei Djokovic in Saoedi-Arabië waar hij een demonstratiewedstrijd speelt tegen de Spanjaard Carlos Alcaraz om zich stilaan klaar te stomen voor de Australian Open die midden januari van start gaan. “Het jaar 2023 was een van de beste uit mijn carrière, waarom zou ik stoppen als ik nog zo geweldig speel? Dus ik ga voorlopig verder. Ik hoop dat mijn carrière door kan lopen tot mijn veertigste en zelfs daarna.”

De 24-voudig grandslamkampioen ziet in de Amerikaanse American footballer Tom Brady zijn grote voorbeeld. Brady, veelvoudig winnaar van de Super Bowl, beëindigde zijn carrière op 45-jarige leeftijd.

“Ik ken hem persoonlijk en heb veel van hem geleerd”, aldus ‘Djoko’. “Hij is voor mij het grote voorbeeld van een kampioen in zijn sport die heel veel tijd stak in het verzorgen van zijn lichaam en het herstel. Hij gaf aandacht aan elk deel van zijn lichaam en geest, zodat hij een lange en succesvolle carrière kon hebben.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer