Marijn Devalck
Volledig scherm
PREMIUM
Marijn Devalck © Kristof Ghyselinck

“Walter Michiels was een schat, maar als hij gedronken had...”: Marijn Devalck schroeft drankgebruik drastisch terug

BV Een gin-tonic als aperitief, een fles wijn bij het eten, een afzakkertje nadien... Z’n lever en z’n huisarts konden er niet mee lachen, en dus drinkt Marijn Devalck (72) sinds een jaar ’n pak minder. “Een bruiswater met wat gember, dat smaakt evenzeer”, zegt de acteur in ‘Dag Allemaal’. En de kater ’s anderendaags, die mist hij al helemaal niet.

31 reacties

  • luc van duyse

    4 maanden geleden
    Aanleg voor verslavingen is meestal genetisch bepaald. De meeste mensen kunnen gewoon genieten van roesmiddelen.Een fenomeen dat elk volk door de geschiedenis heen kon ervaren.
  • KAREL DE BONTRIDDER

    4 maanden geleden
    Ik sta al 45 jaar "droog"... Tijdens mijn militaire dienst heb ik niet gedronken, maar gezopen en, eigenaardig genoeg, toen ik afzwaaide maakte ik een "klik" en heb geen alcohol meer aangeraakt. Ik kan er gewoon niet meer tegen en voel zelfs het effect van een praline met alcoholische vulling... Ik mis het gewoonweg niet...
  • stephan Maris

    4 maanden geleden
    Verslaafd worden zit in de genen, mayonaise, look, spagetti, bier, wijn , of iets straffers, sigaretten, weed, hash, heb overal van genoten maar ben nergens blijven hangen. En geniet nog steeds, zonder problemen.
  • Rudy Chalmet

    4 maanden geleden
    Het is altijd wat , drinken is slecht , eten is slecht , enz enz , als je de media , zeker de social media , moet geloven en volgen , dan mag je niks meer !! Je leeft maar één keer , en het enigste wat je moet doen , is de tijd invullen die je geschonken is op je eigen manier !! En hoe je dat doet , dat bepaal je zelf !! Leef naar je eigen norm en leef gelukkig , dat is het enige dat telt !!!
  • Luc Snykers

    4 maanden geleden
    Meestal als het te laat is stoppen ze met overmatig alcohol gebruik .