Direct naar artikelinhoud
NieuwsAntwerpen

23-jarige chauffeur die auto met opzet aanreed in Deurne geeft zichzelf aan, slachtoffers buiten levensgevaar

23-jarige chauffeur die auto met opzet aanreed in Deurne geeft zichzelf aan, slachtoffers buiten levensgevaar
Beeld Marc De Roeck

Een 23-jarige bestuurder heeft zich gemeld bij de politie na een zwaar ongeval op de Bisschoppenhoflaan in Deurne afgelopen nacht. Een voertuig reed toen frontaal tegen de paal van een stoplicht. Naar alle waarschijnlijkheid is er sprake van zware verkeersagressie en was een ander voertuig met opzet tegen de gecrashte wagen aangereden en daarna doorgereden. De slachtoffers zijn inmiddels buiten levensgevaar.

Video wordt geladen...

“Rond 3 uur kwam er een melding van een ernstig verkeersongeval in de Bisschoppenhoflaan”, zegt woordvoerder van de lokale politie Wouter Bruyns. “We vermoeden dat daarbij sprake was van zware verkeersagressie. Een voertuig was tegen een stoplichtpaal terechtgekomen en onmiddellijk was er sprake van minstens één geknelde persoon. Omstaanders hadden de slachtoffers al uit de wagen geholpen. Ze kregen medische hulp toegediend door het ambulancepersoneel en een mug. De twee inzittenden, van 27 en 31 jaar oud, zijn in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis.”

Ruzie

Een getuige verklaarde aan de politie dat de inzittenden van het gecrashte voertuig ruzie hadden gemaakt met een andere wagen. De bestuurder van dat laatste voertuig zou daarna opzettelijk tegen de auto van de slachtoffers gereden zijn met de zware crash tot gevolg. Het relaas wordt momenteel verder onderzocht.

De bestuurder van het aanrijdende voertuig is na de crash zonder omkijken doorgereden en heeft dus vluchtmisdrijf gepleegd. “De politie voert een onderzoek naar de omstandigheden van het ongeval en spoort het andere betrokken voertuig op”, zo klonk het vanmiddag.

Ondertussen meldt het parket dat de jonge chauffeur van de vluchtende auto zich heeft gemeld bij de politie. “Zijn arrestatie werd door het parket bevolen voor verhoor met bijstand van een advocaat en zijn wagen werd in beslag genomen”, aldus woordvoerder Kristof Aerts. “Hij heeft nog geen verklaring afgelegd en de slachtoffers konden nog niet verhoord worden. Het onderzoek loopt nog volop.”