Wie vergat nieuwjaarsbrief op de bus? Chauffeur Vincent doet er alles aan om eigenaar te vinden: “Ik wil hem graag terugbezorgen”

Buschauffeur zoekt de schrijver van een achtergelaten nieuwjaarsbrief.© if

Landen/Sint-Truiden -

Als volwassene een nieuwjaarsbrief voorlezen op Facebook, het klinkt misschien wat raar. Maar buschauffeur Vincent Roeykens uit Landen heeft daar een heel goede reden voor. Hij zoekt namelijk de schrijver van deze brief, die hij vond bij het leegmaken van zijn bus op de lijn Landen-Sint-Truiden.

Vanessa Dekeyzer

“Het was jaren geleden dat ik nog eens een nieuwjaarsbrief mocht voorlezen, maar een vriend van mij opperde dat ik dat best deed om zo meer aandacht te trekken. Dus heb ik dat maar gedaan”, vertelt Vincent. “Vroeger deed ik dat zelf eigenlijk niet zo graag, maar ik weet wel dat we daar als kind veel tijd in staken om die brief zo mooi mogelijk te schrijven en de hele tekst vanbuiten te leren. En dat werd toch altijd beloond met een mooie cent.” (lees verder onder de foto)

De brief werd ondertekend door Mirza.© if

Vincent vermoedt dan ook dat de schrijver van de brief deze graag terug zou willen voor Nieuwjaar. “Ik heb hem zaterdag gevonden toen ik na mijn dienst de bus controleerde op achtergelaten vuil of verloren voorwerpen. Die dag reed ik lijn 42 voor Keolis, een onderaannemer van De Lijn. Die bus rijdt van Landen via Gingelom naar Sint-Truiden en weer terug. Ik denk dat de brief al een dag eerder op die bus moet achtergelaten zijn. Niet alle chauffeurs checken na afloop van hun rit de bus. Dus mogelijk verloor een kind deze op de laatste schooldag voor de kerstvakantie op weg naar huis.”

Zelfgemaakte sneeuwmannetjes

De brief is gericht aan de mama en papa en ondertekend door Mirza. Op de voorkant ervan staan zelfgemaakte sneeuwmannetjes. “Hopelijk wordt het filmpje massaal gedeeld en komt het zo bij de ouders of het kindje terecht”, aldus Vincent. “Ik heb de brief gewoon bij mij thuis liggen, dus hij kan te allen tijden afgehaald worden.”

Vincent toont de brief.© if

© Tom Palmaers

© Tom Palmaers

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen