Ken Moons (31) werd iets meer dan een jaar geleden doodgeschoten door een jager die hem verwarde met een haas door zijn warmtecamera.
Volledig scherm
PREMIUM
Ken Moons (31) werd iets meer dan een jaar geleden doodgeschoten door een jager die hem verwarde met een haas door zijn warmtecamera. © RV / Mine Dalemans

“Ik mikte op een rat... Nee, op een haas”: onderzoek naar jager die Ken (31) doodschoot op akker is afgerond

Iets meer dan een jaar geleden werd Ken Moons (31) dood aangetroffen in een akker in Rutten. Hij bleek gedood door een kogel in de borst. Jager B.F., gaf toe het schot te hebben gelost, maar meende op een haas te mikken door zijn - illegale - nachtkijker. Inmiddels is het onderzoek afgerond en verschijnt de jager in januari voor de raadkamer waarna hij wordt doorverwezen naar de rechtbank. Welke straf riskeert de jager? En kon hij geweten hebben dat hij een mens en geen dier had geraakt?

  1. Minder winkels, meer horeca in Limburg: “Marktgedreven, maar ook gerichte strategie van lokale overheden naar meer beleving in stadskernen”

    Minder winkels, meer horeca in Limburg: “Marktge­dre­ven, maar ook gerichte strategie van lokale overheden naar meer beleving in stadsker­nen”

    Het winkellandschap en de handelskernen in Limburg maken belangrijke veranderingen door. Dat bevestigt een nieuw data-onderzoek van de vijf Vlaamse provincies. Steeds meer winkelpanden worden omgezet naar horeca of diensten, of krijgen een nieuwe niet-commerciële bestemming als woonst of ruimte voor vrije beroepers. In Limburg transformeerde de afgelopen tien jaar 1 op de 11 handelspanden naar een niet-commerciële functie. Dat is één van de opvallende conclusies van het recente data-onderzoek.
    Hasselt
  2. ASSISEN. Gheorghe Ciobanu (58) veroordeeld tot 19 jaar cel voor moord op collega Constantin (44): “Hij heeft hem op brute en laffe wijze van het leven beroofd”
    PREMIUM

    ASSISEN. Gheorghe Ciobanu (58) veroor­deeld tot 19 jaar cel voor moord op collega Constantin (44): “Hij heeft hem op brute en laffe wijze van het leven beroofd”

    Aanklager Bruno Coppin had een celstraf van 25 jaar gevorderd voor Gheorghe Ciobanu (58) die zijn collega-fruitplukker Constantin Munteanu (44) in december 2021 in Alken vermoordde met 14 messteken. Hof en jury zagen meer verzachtende omstandigheden voor de ‘goedaardige’ vijftiger en hielden het bij 19 jaar cel. “Deze straf laat u toe om goed na te denken over de ernst van de feiten maar biedt u toch nog een toekomstperspectief”, sprak voorzitter Fontaine de vijftiger toe.
    Tongeren