© BELGA

Niet present in Heusden-Zolder, maar Mathieu van der Poel mikt donderdag in avondcross van Diegem op vijf op vijf

Wereldkampioen Mathieu van der Poel tekent morgen/donderdag in de avondcross voor de Superprestige (met kunstlicht) van Diegem present. De Nederlander, woensdag afwezig in de Superprestigecross in Heusden-Zolder, gaat er voor zijn vijfde zege op rij dit seizoen. Ook van de partij in de deelgemeente van Machelen is de Brit Tom Pidcock. De vrouwen starten om 19 uur, de mannen om 20u45.

Michiel Verheirstraeten
Bron: BELGA

“Met de komst van Mathieu van der Poel en Tom Pidcock hebben we andermaal enkele toppers die onze affiche sieren. Het is jammer dat we Wout van Aert, de winnaar van onze laatste editie, niet konden overhalen om eveneens naar Diegem af te zakken. Anders stond ons podium van vorig jaar weer aan de startlijn. Maar het is nu zo. Wij verwachten een pak toeschouwers. Ik reken donderdag op zowat 15.000 toeschouwers. Dat is ons traditioneel getal. Veel toeschouwers komen ook gewoon voor de sfeer”, meldt Francis Bosschaerts, voorzitter van het organiserende comité.

“Unicum in het veldritwereldje”

“Onze avondcross is meteen ook de voorlaatste manche van de Superprestige. Normaal zal Eli Iserbyt na onze wedstrijd vrijwel zeker zijn van de eindzege. Ook hij tekent present natuurlijk, naast Thibau Nys en nog een pak andere kleppers. Aan het parcours hebben we niet al te veel gewijzigd. Twee jaar geleden hebben we dat al eens onder handen genomen. Aan de voetbalvelden van de jeugd van Diegem Sport is toen een andere lus getrokken.”

“Onze cross groeit alsmaar en dus ook de volkstoeloop. Er heerst steeds een gezellige drukte. Bovendien worden onze crossen onder kunstlicht gereden. Wij plaatsen zowat honderd bijkomende lichtpunten. Zo creëren we een excentriek evenement onder kustlicht. Noem het een unicum in het veldritwereldje”, vervolgt Bosschaerts.

Bij de vrouwen staan onder meer Annemarie Worst, Ceylin del Carmen Alvarado, Aniek van Alphen, Lucinda Brand, Zoe Bäckstedt en Belgisch kampioene Sanne Cant op de voorlopige deelnemerslijst. Ook present: Puck Pieterse, de Nederlandse kampioene die het vorig jaar haalde voor Shirin van Anrooij en Ceylin del Carmen Alvarado. Van Anrooij past voor deze cross met een blessure aan de ribben.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer