Minister Weyts is geen fan van dolfijnen in gevangenschap

“Het spreekt voor zich dat ik geen fan ben van het houden van dolfijnen of orka’s in gevangenschap om hen kunstjes te laten verrichten. Ik kijk dan ook met interesse naar het initiatief van de Fransen.” Dat zegt Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) in reactie op het Franse verbod op het fokken van dolfijnen in gevangenschap.

Frankrijk laat niet langer toe dat dolfijnen of orka’s in gevangenschap worden gefokt. Daarnaast komt er ook een verbod op het directe contact met mensen en het zwemmen met de zoogdieren. De regels komen er na berichten over het drogeren van dolfijnen. De Franse parken krijgen zes maanden de tijd om zich aan de nieuwe beperkingen aan te passen.

“Ik volg het advies van de Raad Dierenwelzijn”, zegt Ben Weyts. “De regelgeving is aangescherpt inzake onder meer het verblijf van de dieren en de kweek. Ik heb Boudewijn Seapark (de enige plaats waar de dieren nog worden gehouden in Vlaanderen, red.) aangeschreven om hen te vragen wanneer de engagementen worden uitgevoerd. Zo moet er onder meer een buitenbassin komen.”

“Het welzijn van de dieren die in Vlaanderen worden gehouden is onze eerste prioriteit”, benadrukt de minister.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen