Foto: Achiel de Vlerk

Kasper Cornelus wordt nieuwe gitarist van Het Zesde Metaal, na overlijden Tom Pintens

Kasper Cornelus is de nieuwe gitarist van Het Zesde Metaal. Dat heeft frontman Wannes Cappelle bekendgemaakt in "Het is goed geweest" op Radio 1. Afgelopen augustus moest de band nog afscheid nemen van gitarist Tom Pintens.

Op 4 augustus stierf gitarist Tom Pintens aan de gevolgen van darmkanker. Voor zijn overlijden kon de band nog een plaat opnemen.

“Hij heeft dat echt met zijn laatste krachten nog gedaan. Het heeft enorm veel betekend om dat nog te kunnen doen”, zegt Cappelle. “In dit overwegend pijnlijke verhaal is dat iets moois.”

Kasper Cornelus

De band gaat binnenkort op tournee met die plaat. In "Het is goed geweest" op Radio 1 geeft Cappelle al mee wie gitarist van dienst is. “We hadden al iemand gezocht toen Tom ziek was, om stand-by te zijn tijdens de concerten.”

Dat werd Kasper Cornelus. Hij speelde al met Flip Kowlier en is ook bekend als frontman van de popband Lip Service. “Hij gaat Toms partij overnemen. En dat doet hij met verve”, klinkt het.

"Nog maar begonnen"

Cappelle gaf ook alvast een voorproefje mee. "Nog maar begonnen", dat is de klinkende titel van hun nieuwe nummer dat in januari officieel wordt gelost. Het is een eerbetoon aan de liefde.

“Als je in een lange relatie zit, dan kom je vaak op dezelfde problemen uit. Maar soms raak je daar weer uit, en dan krijg je het gevoel dat je nog maar begonnen bent. Het kan nog zoveel beter worden.”

BELUISTER - "Nog maar begonnen" en de rest van het interview vind je hier:

Meest gelezen